search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug

Event: Samen toekomst maken

In 2020 gaan we opnieuw kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie en het jeugddomein op één plek bij elkaar brengen. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren.

Na een geweldig event op 16 april 2019 gaan we in oktober 2020 opnieuw Samen Toekomst Maken. Let op: vanwege het coronavirus is het event verplaatst van april 2020 naar oktober.

Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus!

Voor wie

Het event is voor iedereen belangrijk die werkzaam is in het jeugddomein. Of je nu betrokken bent als ambulant hulpverlener, bestuurder, (IT)-manager, psycholoog, psychiater, arts, jeugdbeschermer, beleidsadviseur, groepsbegeleider, communicatieprofessional, wijkteamprofessional, verpleegkundige of anderszins: met innovatie hebben we allemaal te maken! Het programma heeft dan ook voor ieder wat wils. Heb je hulp nodig bij je keuze voor de programmaonderdelen? Mail ons dan op info@samentoekomstmaken.nl.

Wat is er te doen

  • Maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ en ervaar de toepassingen zelf.
  • Volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein en deel die kennis vervolgens in jouw organisatie.
  • Versterk jouw landelijk netwerk met digitale pioniers, wetenschappers, bestuurders en andere professionals. Deel ervaringen en leer van elkaar.
  • Ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals, leidt tot ‘anders’ ontwikkelen en implementeren.

Waarom?

Organisaties in de diverse sectoren van het jeugddomein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven. Hoe kunnen we samen met designers innovaties ontwerpen, vormgeven en organiseren? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent datasturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken? Het event geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts.

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling