Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Meld je aan voor de themabijeenkomst ‘Leren en ontwikkelen: luxe of noodzaak?!’

31 mrt 2022

Hoe kunnen zij-instromers zich binnen jouw organisatie optimaal ontwikkelen én zo op de lange termijn een duurzame bijdrage blijven leveren? Ontdek het tijdens onze volgende themabijeenkomst ‘Leren en ontwikkelen: luxe of noodzaak?!’ op donderdag 12 mei. Meld je gratis aan!

Silvia van Gaal

Jeugdzorgorganisaties investeren veel in het werven van jeugdzorgprofessionals. Er is behoefte aan meer diversiteit van het personeelsbestand, werk- en levenservaring. Zij-instromers zijn een mooi antwoord op de nijpende personeelstekorten. 

Gezonde leeromgeving zij-instromers

Hr-professionals, managers en teams voelen de noodzaak om zij-instromers zo snel mogelijk ‘klaar te stomen’ om aan de slag te gaan. Maar een gezond en voedend leerklimaat is een belangrijke voorwaarde voor het ontwikkelen van zij-instromers tot vakbekwame en vitale professionals. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel en maak je van leren vanaf het eerste moment prioriteit? Hoe zorg je ervoor dat het leerklimaat goed aansluit bij de behoeften van de zij-instromer? Dat vertellen wij je in onze volgende themabijeenkomst! 

Themabijeenkomst ‘Leren en ontwikkelen: luxe of noodzaak?!’

Het leerklimaat van de zij-instromer moet je aanpassen aan zijn talent, kennis en kunde. Dit vraagt maatwerk binnen jouw organisatie. 

Na de themabijeenkomst ben jij gevoed en weet jij leren en ontwikkelen noodzaak te maken voor zij-instromers. Zo kun je hen voor de lange termijn binnen jouw organisatie inzetten. Je krijgt tools om voor jouw organisatie aan de slag te gaan met een passende aanpak. 

Programma

De themabijeenkomst is een interactieve bijeenkomst. Wij bekijken hoe we de werkplek van de zij-instromer als verleidelijke leeromgeving kunnen inrichten aan de hand van theorie, praktijk en behoefte. Tijdens de themabijeenkomst gaan we in op de volgende vragen:

  • Hoe bepaal je een langetermijnstrategie voor het leren en ontwikkelen van zij-instromers?
  • Wie is de zij-instromer? Hoe sluit je aan bij zijn talenten, kennis, kunde en behoefte?

We sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Silvia van Gaal, deskundige van het Ondersteuningsteam Kansen voor de Professional, begeleidt deze interactieve themabijeenkomst. Zij heeft expertise en ervaring op het gebied van het leren en ontwikkelen van zij-instromers.

Aanmelden

Je kunt helaas niet meer aanmelden voor deze themabijeenkomst. 

Praktische informatie

Voor wie

  • opleidingsfunctionarissen 
  • hr-professionals 
  • leidinggevenden
  • coaches en inwerkmentoren

Datum

donderdag 12 mei 2022 

Tijd

van 14.00 tot 16.00 uur met aansluitend een borrel

Waar  

De Observant, Amersfoort 

Kosten

gratis 

Programma ‘AlleKansenBenut!’

Een grote groep zij-instromers en herintreders staat te popelen om binnen jeugdzorg aan de slag te gaan. Het programma ‘AlleKansenBenut!’ helpt organisaties hierin op weg. Door de grote personeelstekorten staan de kwaliteit van de hulpverlening en diversiteit binnen het personeelsbestand onder druk. 

In een reeks themabijeenkomsten onderzoeken wij samen welke kansen en mogelijkheden er zijn om deze groep (nog) niet SKJ-geregistreerde professionals in te zetten binnen jouw organisatie. 
 

Meer informatie

Dayenne Schuring

Projectleider AlleKansenBenut!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Dayenne Schuring is projectleider van het project Alle kansen benut

Meer weten? Neem contact met ons op!