search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
9 juni 2020

Actieleer TV Jeugdhulp & arbeidsmarkt

In de zevende aflevering zoomt Actieleer TV in op jeugdhulp. Hoe komen we tot voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn? Ook tijdens en na de coronacrisis? En welke thema’s spelen daarbij specifiek in de jeugdhulp?

Logo Actie Leer Netwerk

Jeugdhulp & arbeidsmarkt

In deze uitzending hoor je antwoorden op deze vragen van Henrieke van Diermen, projectleider Arbeidsmarkttafel Jeugd, Paul van der Linden, bestuurder Vitree en Jeugdzorg Nederland en van de nieuwste Koploper bij het Actie Leer Netwerk, Joost van der Hulst, bestuurder bij Jeugdbescherming west.

Arbeidsmarktagenda jeugdhulp
Half december 2019 is de Arbeidsmarkttafel gestart met activiteiten om de arbeidsmarkt in de brede jeugdhulp te verbeteren. Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn zijn de initiatiefnemers achter de agenda, ondersteund door het ministerie van VWS. Henrieke van Diermen hierover aan het woord.

Koploper
Kort na de start werd de jeugdhulp net als alle andere sectoren getroffen door de coronacrisis. Paul van der Linden en Joost van der Hulst vertellen wat zij hebben gezien aan positieve ontwikkelingen, maar er zijn ook zorgen voor de toekomst. Jeugdbescherming west werd tijdens deze uitzending benoemd tot Koploper. 

Breed 
Jeugdhulp bestaat uit veel verschillende branches en is veel breder dan alleen jeugdzorg. Om dit te illustreren is een overzicht gemaakt. Jeugdprofessionals zijn onder verschillende cao’s werkzaam. Zo zijn er organisaties met medewerkers die onder vijf verschillende cao’s vallen. In het geval van Vitree, zo vertelt Paul van der Linden, vallen zijn medewerkers onder ‘maar’ twee cao’s. 

Doe mee aan de Arbeidsmarkttafel Jeugd

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling