Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Bewegende arbeidsmarkt sociaal domein

17 okt 2019

In het AZW-programma is onderzoek gedaan naar de arbeidsmarkt van het sociaal domein. Er is een foto gemaakt van de ontwikkelingen in de afgelopen jaren, het beeld nu en de arbeidsmarkteffecten van de verschillende inrichtingsvormen.

Man kijkt naar beeldscherm

Belangrijk onderzoek 

Voor jeugdzorg is dit een belangrijk onderzoek omdat het laat zien hoe groot de verandering zijn voor de professionals in de sector in de afgelopen jaren. Ook laat het goed zien welke spelers er allemaal zijn binnen ‘het sociale domein’: de gemeenten, GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, kinderopvang, reintegratie, VVT, sociaal werk en woningcorporaties.

Het onderzoek bekijkt hoe het sociaal domein zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en wat de gevolgen zijn van de verschillende inrichtingsvormen voor de arbeidsmarkt in termen van arbeidsorganisaties, arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Als laatste wordt beschreven hoe de arbeidsmarkt van het sociaal domein er nu uitziet.

Wil je meer lezen over dit onderzoek? 

Sectorrapportage UWV

Sectorrapportage uit 2020 van het UWV voor de branches sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang. Bekijk de rapportage.

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!