search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
14 oktober 2020

Bouw jij met ons mee aan een aantrekkelijke sector jeugd?

Wat kunnen we landelijk organiseren om medewerkers voor de sector jeugd te behouden? Denk met ons mee en word actieonderzoeker!

werkplezier jeugdzorg

Wij zoeken enthousiaste actieonderzoekers die willen kijken naar wat organisaties in Nederland op dit gebied al doen. Zodat we uiteindelijk samen een landelijke voorziening kunnen ontwikkelen. En medewerkers voor de jeugd kunnen behouden.

Wie ben jij?

  • Ben je nieuwsgierig naar wat er nodig is om de sector aantrekkelijk te houden?
  • Ga je met een open mindset en onderzoekende houding in gesprek met de ander?
  • Weet je met een open vizier nieuwe oplossingen op te halen bij verschillende organisaties?
  • Wil je bestaande ideeën toetsen in de pratijk?
  • Weet jij verzamelde gegevens te verwerken en de uitkomsten per organisatie te bundelen, analyseren en te interpreteren?
  • En vertaal je daarna samen met andere actieonderzoekers je conclusies en bevindingen naar praktische oplossingen voor onze sector?
  • En heb je minimaal een hbo-achtergrond en werkzaam in/of verbonden met de sector jeugd?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn de Arbeidsmarkttafel Jeugd. Aan de Arbeidsmarkttafel Jeugd werken vakbonden, Jeugdzorg Nederland en de Ministeries van VWS en JenV samen in projecten die ervoor moeten zorgen dat mensen in jeugdhulp willen komen werken. En blijven werken. Onder de noemer Jeugdhulp. Alles in het werk pakken wij verschillende thema’s aan. Het project 'Blijf voor de jeugd' komt hieruit voort.

Het onderzoek

In een periode van vier maanden onderzoeken we een aantal organisaties. Daar gaan we informatie ophalen en nieuwe ideeën toetsen in de praktijk, zodat we straks een landelijke voorziening kunnen vormgeven. Ook nemen we de tijd om te evalueren, te rapporteren en onze bevindingen te delen.

Beschikbaar?

Ben je gedurende circa vier maanden drie dagen per week beschikbaar zijn voor het actieonderzoek? Je werkgever ontvangt € 300,- per dagdeel (inclusief btw) om je voor het genoemde aantal uren vrij te stellen van andere werkzaamheden. Ben je zelfstandig werkzaam binnen de sector? Of heb je minder uren beschikbaar? Neem dan ook contact op.

Wij komen graag met je in contact!

Laat voor 2 november weten dat je graag actieonderzoek wilt uitvoeren voor het project ‘Blijf voor de jeugd’. Stuur een mail naar Lynnet Frijling via jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl. Wij zijn heel benieuwd naar de kennis en ervaring die je meeneemt voor dit project. Motiveer dit kort in de e-mail en voeg je cv toe. De gesprekken vinden plaats op 4 november.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling