search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
4 oktober 2019

Focus op veerkracht

Je mobiel staat niet stil, aan de mails in je inbox komt geen eind en je hebt nog steeds geen veilige plek gevonden voor het 15-jarige meisje dat op straat staat. De stress loopt op…stop! 

Ronald Huttinga: Focus op Veerkracht

Wat voel je? Hoe geeft jouw lijf aan dat je gespannen bent? En hoe kun je anders omgaan met werkdruk? Daarvoor krijg je handvatten in de workshop Focus op Veerkracht van Ronald Huttinga. Ronald, zélf uitvoerend jeugdzorgprofessional, laat je ervaren hoe je actief invloed uit kunt oefenen op je eigen veerkracht. Iets voor jou? Meld je meteen aan op de eventsite Werkplezier XL, het gratis event voor iedereen in jeugdzorg.

‘Ik kom niet vertellen hoe het moet’

Wat de workshop van Ronald zo bijzonder maakt is de persoonlijke insteek. Als jeugdzorgwerker kent hij het klappen van de zweep. Ronald: ‘Ik ben geen deskundige die komt vertellen hoe het moet. Ik sta zelf midden in het werk en maak dezelfde dingen mee als de jeugdzorgprofessionals in de workshop. Om grip te krijgen op werkdruk heb ik van alles uitgeprobeerd, van ademhalingsoefeningen en meditatie tot drie keer per week sporten. Die ervaringen deel ik met de deelnemers.’

Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.

Inzichten uit de psychologie

Ronald heeft zijn ervaringen aangevuld met wetenschappelijke kennis en inzichten uit de psychologie. De Focus op Veerkracht-methode bestaat uit vijf gebieden die de veerkracht beïnvloeden (fysiek, omgeving, cognitie, uitzicht en sociaal). In de workshop worden ze allemaal kort aangestipt.  

Gezonde spanning

Aan den lijve heeft Ronald het effect van focussen op veerkracht ondervonden. ‘Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.’

 

Zelf aan de slag met Focus op Veerkracht? Ga naar de website Werkplezier XL,  kies twee workshops en meld je aan. Het gratis event Werkplezier XL is op maandagmiddag 11 november in Nieuwegein.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling