search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
1 november 2018

Landelijke campagne Ik Zorg van start

De sector Zorg en Welzijn heeft ­de komende jaren veel extra medewerkers nodig. Om mensen enthousiast te maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn is op 1 november 2018 de landelijke publiekscampagne Ik Zorg van start gegaan.

IkZorg: professionals over hun vak

Professionals staan centraal in Ik Zorg. Hun portretten en hun motivatie om juist dit werk te doen zijn te lezen en te horen op een speciale website, posters in abri’s, en via spotjes op radio en tv. Op die manier geeft de campagne een gevarieerd beeld van de functies en werkzaamheden in Zorg en Welzijn. Medewerkers van organisaties in Sociaal Werk (bv: ContourdeTwern, De schoor en SMWO) en Jeugdzorg (bv: Parlan Jeugdhulp, Jeugdbescherming West, Trias Jeugdzorg) werkten mee aan de campagne. 

 

Landelijke campagne met regionale insteek

Op het platform ontdekdezorg.nl vinden geïnteresseerden naast informatie over werken in de zorg ook praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Het aanbod voor de sector Welzijn is erg breed: van activiteitenbegeleider tot pedagogisch medewerker, sociaal werker en pleegzorgbegeleider. Voor persoonlijke vragen en advies kunnen mensen contact opnemen via e/mail, chat of telefoon. Ook een persoonlijk gesprek in de eigen regio is mogelijk. 

Voor meer informatie over de campagne: www.ontdekdezorg.nl en #IkZorg.  

 

Wat betekent het voor organisaties in Jeugdzorg?

  • RegioPlus zorgt voor regionale contactpunten. Deze worden bemenst door coördinatoren die via belscripts mensen te woord staan en doorverwijzen naar opleidingen en organisaties. Samen met sociale partners zorgt FCB ervoor dat deze regionale contactpunten goed op de hoogte zijn van de afspraken die landelijk gelden over instroommogelijkheden in jeugdzorg en sociaal werk. Zorg voor korte lijntjes met het regionale contactpunt zodat je elkaar snel weet te vinden. Bekijk de contactpunten.   
  • Daarnaast kan het zijn dat zij-instromers en jongeren zo enthousiast worden dat ze spontaan bij jouw organisatie aan de balie staan: het is handig als de medewerkers dan gericht kunnen verwijzen naar mogelijkheden in de organisatie, de campagnewebsite of de informatielijn.
  • Geef extra aandacht aan Ik Zorg tijdens events als de Week van Zorg en Welzijn of  de Week van de Opvoeding. De campagnes versterken elkaar en je bereikt een ander en groter publiek. 
  • Gebruik het logo en de banners van Ik Zorg op je website, social media en in vacatures. Download het campagnemateriaal
  • Houd de sites van Jeugdzorg Nederland, Sociaal Werk Nederland en Jeugdzorg werkt! in de gaten voor actuele informatie.

 

Actieprogramma Werken in de Zorg

Met het actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ pakt het ministerie van VWS de personeelstekorten aan in Zorg en Welzijn. Alle organisaties in Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang kunnen meedoen aan de Regionale Aanpak Arbeidsmarkt Tekorten (RAAT-plannen). Organisaties in Sociaal Werk en Jeugdzorg kunnen daarnaast meedoen aan SectorplanPlus Zorg & Welzijn.  Let op: vanaf 3 december 2018 kun je een aanvraag indienen voor het derde tijdvak van SectorplanPlus: een scholingsimpuls voor zij-instromers.  

 

Bron: VWS, Sociaal Werk Nederland, Jeugdzorg Nederland

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling