search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
29 november 2019

Meld je aan: Landelijke Schrapweek Jeugd 10 t/m 14 februari

Ook zo genoeg van al die regels in jeugdzorg? Kom schrappen in de week van 10 tot en met 14 februari 2020. Jeugdzorgprofessionals zijn veel tijd kwijt aan administratie met negatieve gevolgen voor hun werkplezier. Kom in actie en meld je aan!

Landelijk Schrapdag Jeugd

Wat is er al gedaan?

In samenwerking met de zorgsector is het actieplan (Ont)Regel de Zorg tot stand gekomen. Zorgprofessionals minder regeldruk laten ervaren in hun dagelijks werk en meer tijd voor cliënten. Dat is het doel. Rita Verdonk is aangesteld als speciaal adviseur Ontregel de Zorg Jeugd en Wmo. De afgelopen maanden is ze door het land gereisd om samen met professionals op zoek te gaan naar overbodige regels en administratie om te schrappen.

Landelijke Schrapweek Jeugd 

In de week van 10 tot en met 14 februari 2020 wordt de derde Landelijke Schrapdag georganiseerd. Geen schrapdag, maar een schrapweek. Deze week vindt er iedere dag in een ander deel van het land een regionale bijeenkomst plaats. Actiehouders presenteren oplossingen en/of goede voorbeelden aan de deelnemers. 

Doel

Het doel van de bijeenkomst is om succesvolle acties uit de regio’s met elkaar te delen. Rita Verdonk neemt de aanwezigen mee in de opbrengsten van acht maanden schrappen en kappen. Vragen die worden gesteld zijn: Wat is er al bereikt? Wat moet er nog gebeuren? Wat zijn verbeteringen? En hoe blijven we elkaar motiveren en inspireren in het schrappen van administratieve rompslomp?

Aanmelden

Pak die kans om regeldruk te verminderen. Lees alle informatie op de website. Of meld je meteen aan via het inschrijfformulier.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling