search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
29 juli 2019

Opbrengst schrapdag: de 6 grootste ergernissen

Snappen, schrappen en kappen. Onder dat motto schrappen jeugdzorgprofessionals overbodige regels uit de zorg. Wat is de opbrengst van de eerste Landelijke Schrapdag Jeugd op woensdag 12 juni? 

 

 

paarse krokodil - schrapsessie jeugdzorg

(Ontwerp paarse krokodil: Sarike en Jouw Dokter)

In de samenwerkingsregio's gingen honderden jeugdzorgprofessionals op 12 juni de strijd aan met overbodige regels en formulieren. Hun ergernissen zijn verzameld en samengevat in zes 'paarse lijnen'. Herkenbare zaken zoals tijdschrijven en verantwoordingsprocessen van aanbieders. 

Hoe gaat het verder?

Bij de tweede schrapsessie, op woensdag 4 september, pitcht dezelfde groep professionals de knelpunten aan regionale wethouders en werkgevers. De bedoeling is dat bestuurders actie gaan ondernemen om daadwerkelijk de administratieve rompslomp te stoppen. Net als de eerste keer is minister De Jonge aanwezig op een van de locaties. 

Meer tijd voor het kind

Minder regeldruk is een van de actiepunten van KwaliTIJD voor het kind, de actie van werkgevers en werknemers om knelpunten in jeugdzorg aan te pakken. Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn organiseren de schrapdagen samen met onder meer de gemeenten en het ministerie van VWS. 

De 6 grootste ergernissen

Werkdruk / Werkplezier XL

Doorgeslagen bureaucratie is een van de oorzaken van werkdruk. Bijna 60% van de jeugdzorgwerkers ervaart hoge werkdruk. Tijd voor actie. Het Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg gaat voor een XL-aanpak met best practices van collega-organisaties, tips en tools ter preventie en een gratis event vol inspiratie op 11 november. Dan wordt ook De Gouden Accut uitgereikt, de prijs voor het beste idee om werkdruk te verlagen of werkplezier te verhogen. Doe mee en volg onze activiteiten via de website en de nieuwsbrief van het platform.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling