search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
28 augustus 2020

Workshop Focus op veerkracht: meld je nu aan!

Je mobiel staat niet stil, aan de mails in je inbox komt geen eind en je hebt nog steeds geen veilige plek gevonden voor het 15-jarige meisje dat op straat staat. De stress loopt op…stop!
Er zijn enkele afmeldingen voor de trainingen die beginnen op 7 en 11 september. Interesse? Meld je snel aan.

Ronald Huttinga: Focus op Veerkracht

Wat voel je? Hoe geeft jouw lijf aan dat je gespannen bent? En hoe zorg je ervoor dat de druk niet te hoog oploopt? Daarvoor krijg je handvatten in de training Focus op veerkracht van Ronald Huttinga. Ronald, zélf uitvoerend jeugdzorgprofessional, laat je ervaren hoe je actief invloed uit kunt oefenen op je eigen veerkracht. 

Event Werkplezier XL

De training is een vervolg op de workshop van Ronald op het Event Werkplezier XL in november 2019. Tientallen jeugdzorgprofessionals gingen aan de slag met de oefeningen van Ronald en waren zo enthousiast dat ze om een vervolg vroegen. Dus grijp je kans en meld je nu aan voor de gratis trainingen in het najaar die bestaan uit drie sessies en een opfrisbijeenkomst.  

‘Ik kom niet vertellen hoe het moet’

Wat de training van Ronald zo bijzonder maakt is de persoonlijke insteek. Als jeugdzorgwerker kent hij het klappen van de zweep. Ronald: ‘Ik ben geen deskundige die komt vertellen hoe het moet. Ik sta zelf midden in het werk en maak dezelfde dingen mee als de jeugdzorgprofessionals in de workshop. Om grip te krijgen op werkdruk heb ik van alles uitgeprobeerd, van ademhalingsoefeningen en meditatie tot drie keer per week sporten. Die ervaringen deel ik met de deelnemers.’

Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.

Inzichten uit de psychologie

Ronald heeft zijn ervaringen aangevuld met wetenschappelijke kennis en inzichten uit de psychologie. De Focus op veerkracht-methode bestaat uit vijf gebieden die de veerkracht beïnvloeden (fysiek, omgeving, cognitie, uitzicht en sociaal). In de workshop worden ze allemaal kort aangestipt.  

Gezonde spanning

Aan den lijve heeft Ronald het effect van focussen op veerkracht ondervonden. ‘Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.’

  • Zelf aan de slag met Focus op veerkracht? Lees meer over de training en meld je aan. 
  • Nieuw: test je veerkracht.
     

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling