Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Online workshop Caseloadnorm jeugdzorg

-
10.30-12.30 uur
Online achter je laptop of desktop, thuis of op kantoor
Gratis. Ben je verhinderd? Meld je af, dan kan een ander in jouw plaats deelnemen. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Ben jij nieuwsgierig hoe jeugdzorgorganisaties die puzzel leggen? Wat successen zijn bij het verdelen van de caseload? Hoe je jeugdprofessionals en teams kunt betrekken bij de caseload? En wil je zelf ook de successen en dilemma’s van jouw organisatie delen? Meld je dan aan voor de online workshop Caseloadnorm.

Ervaringen delen en van elkaar leren, daar gaat het om bij deze workshop. Dat doen we met inspirerende werkvormen, onder begeleiding van Aukje van den Bent van De Goede Praktijk. Je wisselt ervaringen uit over elkaars aanpak. Ook krijg je tips en feedback waarmee je meteen aan de slag kunt.

 Wat levert de workshop jou op?

  • Inspiratie van andere organisaties over hun aanpak van caseloadnormering.
  • Reflectie op je eigen aanpak en dilemma’s.
  • Tips en inspirerende voorbeelden die je meteen kunt gebruiken.

Voor wie?

Voor alle leidinggevenden en beleidsmakers in jeugdzorg.

Programma

  • 10.15 uur: test inlog, beeld en geluid
  • 10.30 uur: start workshop
  • 11.20 uur: pauze
  • 11.40 uur: vervolg workshop

Over de trainer

Aukje van den Bent is partner binnen de Goede Praktijk. Als organisatieadviseur werkt ze binnen bedrijven en branches om gezond en veilig werken te stimuleren. In de Cao Jeugdzorg 2017 - 2019 staan afspraken over de aanpak van werkdruk. Elke jeugdzorgorganisatie ging met het thema aan de slag en maakte een plan. Aukje analyseerde de plannen van aanpak en bij zeven organisaties voerde ze ‘inspiratiegesprekken’ met bestuur en OR over hun werkdrukbeleid. Bij het Werkplezier XL-event verzorgde ze de workshop ‘Positief leidinggeven’.

Aanmelden

Met bijna 60% van de jeugdzorgwerkers die de werkdruk te hoog vindt, stond en staat de aanpak van werkdruk hoog op de agenda van Jeugdzorg werkt! Wij willen medewerkers in jeugdzorg maximaal ondersteunen bij hun belangrijke werk en bieden deze workshop kosteloos aan. Kun je onverwachts toch niet deelnemen? Meld je ten minste 48 uur van tevoren af. Dan kan een ander in jouw plaats deelnemen en voorkom je dat wij al gemaakte kosten aan jou in rekening brengen. Je kunt je niet meer aanmelden. 

Contact

Heb je een vraag? Mail naar gezondwerken@fcb.nl of bel ons op 085 1051850.