search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Oproep: Arbeidsmarkttafel Jeugd zoekt projectleden

Te veel nieuwe jeugdwerkers verlaten het vak. De Arbeidsmarkttafel Jeugd wil het tij keren met het project 'Inwerken en begeleiden van nieuwe medewerkers'. Ben jij een nieuwsgierige netwerker, gericht op oplossingen? En zie jij je zelf als actief lid van dit nieuwe tijdelijke projectteam? Meld je aan!

Week van de Loopbaan 2019

Het probleem: te veel starters haken af

Het personeelstekort in de jeugdhulp is groot en het inwerken en begeleiden van nieuwe medewerkers is een flinke uitdaging. Veel organisaties werken al aan oplossingen en verbeteringen. We willen de impact hiervan vergroten door van elkaar te leren en succesvolle praktijken te delen en waar dit kan te versterken. Want hoe lukt het wel? Wat zijn de succesvolle ingrediënten om starters te ondersteunen zodat ze graag in deze sector blijven werken? Om zich goed opgeleid en krachtig te voelen? Om hulp te vragen als het nodig is en om te gaan met complexe situaties? Om te blijven leren, met en van jongeren, gezinnen en collega’s?

Wie zijn wij?

Wij zijn de Arbeidsmarkttafel Jeugd. Een samenwerkingsinitiatief van Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, waarbij ook de ministeries van VWS en JenV zich hebben aangesloten. Wij willen van jeugdhulp weer een branche maken waarin huidige en nieuwe medewerkers met plezier werken. Inwerken en begeleiden van nieuwe medewerkers is een van de vijf thema's van de Arbeidsmarkttafel Jeugd. Klik hier voor de andere thema's.

Wie zoeken we en wat ga je doen?

Voor dit project zoeken we zes enthousiaste professionals. Uitgangspunt is dat je nu werkt als jeugd- of hr-professional en veel affiniteit hebt met dit thema. Een mix van verschillende ervaringen en kwaliteiten vinden we belangrijk. Net als een zo goed mogelijke landelijke spreiding bij jeugdhulporganisaties en gecertificeerde instellingen.

Dit ga je doen
Je gaat je gedurende een half jaar (binnen je huidige dienstverband) een dagdeel per week inzetten voor dit landelijke project. In het land ophalen wat werkt, kennisdelen, inspiratie en uitwisseling stimuleren tussen collega-organisaties in het land. Kortom, via actieleren, door te doen en zien wat werkt.

Zelforganiserend team
Je vormt met deze zes collega’s een zelforganiserend team. We starten met het bespreken van de gezamenlijke opdracht, de gewenste resultaten en het kader. Vervolgens bepaal je met elkaar de aanpak en hierin deel en leer je van elkaar. Jullie nemen initiatief om te leren wat werkt binnen de sector, en ook wat we kunnen leren van andere sectoren. De arbeidsmarkttafel ondersteunt daarbij. We vullen het team aan met expertise op het gebied van het maken van business cases en communicatie. Zo geven we vorm aan bewezen effectieve manieren van inwerken en versterken we waar het kan. 

Na je aanmelding

Uit de aanmeldingen vormen we een team van zes professionals. Uitgangspunt is dat je deelneemt vanuit je huidige functie en arbeidsovereenkomst. Het is daarom belangrijk dat je werkgever je aanmelding ondersteunt. Je werkgever ontvangt een vergoeding. Vanaf de zomer ben je gemiddeld één dagdeel per week met het project bezig, gedurende een periode van zes tot acht maanden.

We streven ernaar het team half juni compleet te hebben zodat er gestart kan worden met de voorbereidingen voor de zomer en het team na de zomer volop aan de slag gaat.

Informatie of reageren

Voor meer informatie en aanmelding mail je je cv en motivatie uiterlijk 1 juni a.s. naar Henrieke van Diermen, projectleider Arbeidsmarkttafel Jeugd, hvandiermen@fcb.nl

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling