search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

Enver

Weet waar je staat: Beroepsethiek

 • Registerpunten

  Kosten

  € 143,- incl. BTW
Contact met aanbieder

Deze training geeft jou als Jeugdzorgwerker een duidelijk en realistisch beeld van de beroepscode en het daaraan gekoppelde tuchtrecht.

Omschrijving

2 dagdelen van 3 uur.

Bijeenkomst 1: Basis
 
Deze bijeenkomst geeft jou als Jeugdzorgwerker een duidelijk en realistisch beeld van de beroepscode en het daaraan gekoppelde tuchtrecht. Je komt meer te weten over het doel en de praktische werking van het tuchtrecht. Daarnaast leer je om de beroepscode te gebruiken wanneer je wordt geconfronteerd met een concreet dilemma op het gebied van jouw beroep. Tot slot komt ook de verhouding tussen de beroepscode en de gedragscode van de organisatie aan de orde.
 
Bijeenkomst 2: Verdieping
 
Deze bijeenkomst geeft jou verdiepende informatie over de beroepscode en het tuchtrecht. Je maakt kennis met de werkwijze van het tuchtcollege en de verschillende soorten maatregelen die het tuchtcollege kan opleggen. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op beroepscode en gedragscode als hulpmiddel bij dilemma's. Tot slot wordt er in deze workshop stil gestaan op de consequentie van deze ontwikkelingen voor de professional. De invoering van beroepscode en tuchtrecht vraagt om een transformatie van professional naar normatieve professional; een professional die zich bewust is van het spanningsveld van verschillende belangen waarin hij zich beweegt en daarin autonoom eigen afwegingen maakt om te komen tot een goede verantwoording voor het eigen professionele handelen. In de workshop wordt stilgestaan bij consequenties, knelpunten en kansen.

Na afloop:

 • Je hebt kennis over doel, opzet en inhoud van de beroepscode Jeugdzorgwerker. 
 • Je hebt inzicht in de ontwikkelingen rondom beroepscode en tuchtrecht. 
 • Je bent in staat om bij lastige dilemma's met behulp van de beroepscode. 
 • Je hebt inzicht in wat beroepscode en tuchtrecht voor jou als professional betekent. 
 • Je hebt inzicht in wat de ontwikkelingen omtrent de beroepscode en tuchtrecht voor jou betekenen, qua autonomie en normatieve professionaliteit

Overig

Registerpunten: 9 punten SKJ Kwaliteitsregister**
Max .12 deelnemers per training.
Meer informatie op de website van de aanbieder

** FCB controleert en actualiseert deze gegevens niet. Voor actuele informatie over registerpunten neem contact op met de scholingsaanbieder.

Downloads

Details

 • Branches Jeugdzorg, Kinderopvang, Sociaal Werk
 • Thema's

  Thema

  Beroepsethiek en Tuchtrecht
 • Doelgroepen Medewerkers vakinhoudelijk (sociaal werkers, pedagogisch medewerkers etc.)
 • Vorm Incompany, Open inschrijving

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling