search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

De implementatie van het nieuwe functieboek loopt samen met de gebruikelijke periodieke verhoging van medewerkers. En daarmee de datum dat een eventuele salarisconsequentie van toepassing wordt. Wat geldt nu eerst: eerst de reguliere periodieke verhoging

De implementatie van het nieuwe functieboek loopt samen met de gebruikelijke periodieke verhoging van medewerkers. En daarmee de datum dat een eventuele salarisconsequentie van toepassing wordt. Wat geldt nu eerst: eerst de reguliere periodieke verhoging (in ‘oude’ schaal) en daarna overschalen naar de naast hogere periodiek in de nieuwe schaal (vanwege implementatie functieboek) of meteen vanuit de oude schaal naar het naast hogere bedrag in de nieuwe schaal?

In deze situatie kan artikel 25.5. a in de cao toegepast worden: “Indien de werknemer een andere functie gaat vervullen waaraan een hogere salarisschaal is verbonden, komt de werknemer, nadat hij eerst is ingeschaald in tenminste het naast hogere salarisbedrag in de nieuwe schaal, in aanmerking voor een extra periodiek in de nieuwe schaal behorend bij de nieuwe functie.

Terug naar het overzicht

In het arbeidsmarktplatform Jeugdzorg werkt! werken de volgende partijen samen: