search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Onze organisatie heeft onlangs haar eigen functies beschreven. Kunnen wij deze bedrijfseigen functies aanhouden, of moeten wij aan al onze medewerkers een functie uit het nieuwe functieboek aanbieden?

Het is mogelijk om de bedrijfseigen functies aan te houden. Tevens is het mogelijk de waardering aan te houden als deze bedrijfseigen functies onlangs ook zijn gewaardeerd door toepassing van MNT. Immers, de waarderingssystematiek is niet veranderd. De waarderingen, indelingen en onderbouwingen zijn echter gebaseerd op de referentiefuncties uit het oude functieboek. Met de invoering van het nieuwe functieboek moeten de functies nog wel worden gekoppeld aan de nieuwe referentiefuncties. De cao zegt hierover op pagina 63:

Werknemers die als gevolg van de implementatie een functiebeschrijving krijgen toegewezen die is ingedeeld in een hogere schaal dan hun huidige functie, gaan over naar het naasthogere bedrag in die hogere salarisschaal. Zij krijgen recht op het perspectief van hun nieuwe salarisschaal.

Werknemers die als gevolg van de implementatie een functiebeschrijving krijgen toegewezen die is ingedeeld in een lagere schaal dan hun huidige functie, gaan over naar deze lagere salarisschaal met minimaal behoud van hun geldende salaris. Zij houden recht op het perspectief van hun eerdere hogere salarisschaal. Dit perspectief zal geïndexeerd worden met toekomstige cao-loonstijgingen.

Zie ook ‘vraag 15 over onderbouwing van de inschaling bij de nieuwe functie-indeling’ onder invoeringsfase.

Terug naar het overzicht

In het arbeidsmarktplatform Jeugdzorg werkt! werken de volgende partijen samen: