search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Doe mee aan de Arbeidsmarkttafel Jeugd

Van jeugdhulp weer een branche maken waar mensen willen werken en blijven werken. Starters en ervaren jeugdprofessionals. Dat is het doel van de Arbeidsmarkttafel Jeugd.

Arbeidsmarkttafel jeugd aan de slag

Wat is de Arbeidsmarkttafel Jeugd?

De nood is hoog in jeugdzorg: het aantal medewerkers dat de sector verlaat, ligt tussen de 16% en 20%. Dat is het hoogste uitstroompercentage van zorg en welzijn. Tel daarbij op het structurele personeelstekort van 20%, een hoog verzuim (5,7%) en een werkdruk van 58%.

Tijd voor actie vinden initiatiefnemers FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en Jeugdzorg Nederland. De Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) doen mee. Er is 2,4 miljoen beschikbaar voor de komende drie jaar om de arbeidsmarkt te versterken.

De vijf thema's van de Arbeidsmarkttafel Jeugd

  • Inwerken en begeleiden: hoe geven we tijd, ruimte en aandacht aan nieuwe medewerkers om het vak eigen te maken?
  • Landelijke voorziening: hoe kun je medewerkers ondersteunen bij de overstap naar een nieuwe organisatie. Bijvoorbeeld als het werk door een andere organisatie wordt overgenomen. Inzicht in vacatures en  loopbaanpaden.
  • Goed werkgeverschap: hoe geef je professionals meer regelruimte? Goede voorbeelden delen, versterken en verbreden.
  • Agressie op het werk: wat werkt tegen agressie, wat doen we als medewerkers ermee te maken krijgen?
  • Arbeidsmarkteffecten van de SKJ-registratie: inventarisatie van effecten, gevolgd door een plan om eventuele belemmeringen op te heffen.

Samen met jou

Samen met jeugd- en hr-professionals werkt de Arbeidsmarkttafel aan de thema's. Heb jij veel affiniteit hebt met een onderwerp en ben je gericht op oplossingen, doe mee. Neem contact op met projectleider Henrieke van Diermen, ArbeidsmarktagendaJeugdhulp@fcb.nl Of lees deze oproep voor projectleden.

Contact
Arbeidsmarkttafel Jeugd
Projectleider Henrieke van Diermen
085 1051850

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling