search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Scholing

Om bij te blijven in je vak is het belangrijk om te blijven leren. Werkgevers en werknemers hebben daarbij een eigen rol. Lees alles over het kiezen van scholing, keurmerken en opleidingsbeleid.

Door het volgen van een training of cursus vergroot je jouw kennis, competenties en kansen. In de cao staat informatie over bijscholing- en nascholing. Bekijk jouw cao:

Waar vind ik een training of cursus?

Als je op zoek bent naar een training of cursus kun je verstrikt raken in het uitgebreide aanbod. Onderstaande databanken, gidsen en overzichten kunnen je helpen.

Er zijn verschillende kwaliteitskeurmerken die aan een instelling of opleiding gegeven kunnen worden. Kijk eens bij NRTO, CRKBO, CEDEO, CPION of de opleiding of instelling een kwaliteitskeurmerk heeft. Daarnaast vind je op de site van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg (SJK) scholing voor jeugdzorgwerkers die door SJK is geaccrediteerd.

Format opleidingsbeleidsplan

Ben jij verantwoordelijk voor het schrijven van een opleidingsbeleidsplan of opleidingsplan voor je organisatie? Download dan het handige format.

Nieuw in de sector?

Misschien werk je nog niet in Jeugdzorg, maar oriënteer je je op een baan in die branche. Hoe pak je dat aan?

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling