search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
Thema: Subsidies

ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid 2019

Hoe houd je mensen langer en productief aan het werk? Wil jij je medewerkers uitdagen om nieuwe talenten te ontdekken waarmee ze steviger op de arbeidsmarkt staan? Of wil je maatregelen nemen om hun vitaliteit te bevorderen, vraag dan de ESF-subsidie 'Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen' aan. Let op: deze subsidie vraag je rechtstreeks bij het ministerie van SZW aan.

Waarvoor kun je subsidie aanvragen?

De subsidie vergoedt 50% van de kosten van de inhuur van een externe adviseur met een maximum van € 12.500. De eerste aanvraagronde is in april. Let op: de aanvraagperiode is kort, van maandag 8 april 9.00 uur t/m vrijdag 12 april 17.00 uur. 
Btw en kosten gemaakt voor scholing komen niet in aanmerking voor subsidie.

De externe adviseur kan je helpen bij het ontwikkelen van een project op maat of de uitvoering daarvan. Een project duurt maximaal twaalf maanden en richt zich op één of meer van de volgende thema's: 

 • Gezond en veilig werken (zoals een gezondere leefstijl, minder werkstress en minder ongewenst gedrag in de werksfeer)
 • Een leercultuur voor werkenden
 • Interne mobiliteit van werkenden (zoals anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en werknemers begeleiden naar ondernemerschap)
 • Een flexibele werkcultuur
   

Doe ideeën op met deze voorbeeldprojecten: 

 • Traverse, organisatie voor maatschappelijke opvang, maakte duurzame inzetbaarheid bespreekbaar. “Het ESF-traject heeft echt een cultuurverandering teweeg gebracht bij Traverse. Het gesprek met medewerkers is opengebroken. Veel thema’s zoals, vitaliteit, ontwikkeling en je eigen toekomst binnen of buiten Traverse zijn meer bespreekbaar geworden." Lees meer
 • Het Zeeuws Museum ging aan de slag met zelfsturende teams. "Onze medewerkers zijn zich veel bewuster van hun eigen talenten en die van collega’s." Lees meer 
 • Bekijk andere voorbeelden 
   

Meer informatie en aanvragen

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling