search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Solliciteren en profileren

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Gebruik onderstaande tips voor een soepele zoektocht naar die nieuwe baan, binnen of buiten Jeugdzorg. 

 

Hoe maak ik me zichtbaar?

Maak een opvallend cv
Wil je opvallen tussen alle andere kandidaten die ook net die ene baan willen bemachtigen? Zorg dan voor een opvallend en sterk cv. Gebruik deze tips bij het maken van je cv. Meer tips? Kijk eens op Creatief cv.

Maak een video-cv
Echt opvallen? Dat doe je met een video-cv. Lees in deze tips hoe je met een persoonlijke video die baan binnensleept.

Netwerk via social media
Wil je jezelf profileren en werken aan je netwerk? Dan kun je niet meer heen om het gebruik van social media. Trainer Myriam de Roo geeft in dit korte artikel handige tips en adviezen over het gebruik van social media. Doe er je voordeel mee.

Netwerk via communities
Sluit je aan bij online platforms, zoals 1 Sociaal Domein. Een goede manier om jezelf te profileren én je netwerk uit te breiden. Deel je kennis, schrijf een blog. Laat je kwaliteiten zien.

Gebruik LinkedIn
Om je te profileren is LinkedIn een belangrijke tool. Wil je aan de slag met LinkedIn? Bekijk ook dit filmpje over het gebruik van LinkedIn in voor Jeugdzorg (en Sociaal Werk en Kinderopvang).

Bekijk het filmpje over solliciteren via social media:

 

Deze filmpjes vind je misschien ook interessant:

Op sollicitatiegesprek: de do’s en don’ts

Maak indruk: bekijk deze filmpjes

Als je eenmaal op gesprek mag komen, welke vragen maken dan indruk? En wat moet je juist niet doen? Monsterboard heeft verschillende filmpjes gemaakt waarin een Monsterboard-coach je ondersteunt bij deze belangrijke stappen op de weg naar je ideale baan.

Hoe vind jij vacatures en stageplaatsen in jeugdzorg?
Vind hier vele tips!
Meer weten?
Veronica Jocker
Adviseur
085 - 1051 858

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling