search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Stage jeugdzorg

Wil jij stage lopen in jeugdzorg? Op deze pagina vind je tips om een leuke en interessante stageplek te vinden.

Uit de klas: stage lopen in jeugdzorg!

Stage lopen in jeugdzorg: zo pak je het aan

Een stage in jeugdzorg is een mooie kans om ervaring op te doen op de werkvloer. Onder begeleiding van een ervaren jeugdzorgprofessional help je kinderen in de knel. Gecertificeerde instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering hebben stages voor hbo- en universitaire studenten. Bij andere organisaties kun je ook met een mbo-opleiding terecht. Voor een jeugdzorgstage moet je vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen tonen. Hoe vind je een stageplaats die bij jou past?
 

Begin op school

Veel mbo- en hbo-opleidingen hebben afspraken met lokale jeugdzorginstellingen over stages. Check of dat bij jouw school het geval is. Wel zo makkelijk. 
 

Bekijk de stages bij organisaties in de buurt

Op de website van jeugdzorgorganisaties vind je vaak een onderdeel ‘werken bij’. Hier tref je ook informatie over stage lopen aan. Op de ledenlijst van werkgeversvereniging Jeugdzorg Nederland zie je welke organisaties bij jou in de buurt zijn.  
 

Zoek in stagewebsites

Voor stageplaatsen kun je terecht op gespecialiseerde websites, zoals Stagemarkt. Voordeel van deze website is dat je hier alleen erkende leerbedrijven vindt. De begeleiding is dus goed geregeld. 
 

Zoek in regionale sites voor (jeugd)zorg en welzijn

De regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn hebben ieder een eigen site voor vacatures en stageplaatsen. Hier vind je af en toe ook vacatures en stages in jeugdzorg. 
 

Zoek op sociale media

Op Twitter kun je via een handige zoekfunctie zoeken op 'hashtags' (#). Zoek bijvoorbeeld eens op de combinatie #stage en #jeugdzorg om alle berichten te vinden waar die woorden in voorkomen. Ook LinkedIn en Facebook kun je inzetten bij het zoeken van een stage. Maak een post waarin je vertelt wat voor stage je zoekt en wat je te bieden hebt. En volg organisaties waar je graag stage zou willen lopen.
 

Vergeet familie en vrienden niet

Vergeet ook niet om je netwerk in te schakelen. Misschien ken je via via iemand die in de branche jeugdzorg werkt. Informeer of er stageplekken zijn en bij wie je moet zijn voor meer informatie over stages. 

Alle beroepen in jeugdzorg

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling