Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Nieuws Ontwikkeling

Branche-erkende scholingen met STAP-subsidie stapsgewijs vanaf 1 maart

Het STAP-budget van maximaal € 1.000,- is er voor iedereen die (branche-erkende) scholing wil volgen. Handig voor wie zich wil laten (her)registeren, verdere beroepsontwikkeling of om een certificaat of erkenning te krijgen voor competenties die iemand al heeft. Vanaf 1 maart 2022 komen deze opleidingen druppelsgewijs beschikbaar via het STAP-portaal van UWV. Lees verder voor de aanvraagperiodes en de link naar het UWV-portaal om het STAP-budget aan te vragen.

Stappen zetten

Update 25 april 2022

Het toevoegen van (branche-erkende) beroepsopleidingen wordt gedurende de komende maanden stapsgewijs door de overheid mogelijk gemaakt. Dit duurt helaas langer dan verwacht. Staat de opleiding van jouw keuze er nog niet bij? Wacht dan tot het volgende aanvraagmoment.

Wat is het STAP-budget?

De STAP-regeling (STimulering ArbeidsmarktPositie) is voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrekpost voor opleidingen die gold tot en met 2021. In het STAP-scholingsregister vind je alle scholing die recht geeft op het STAP-budget.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Dit zijn de periodes om STAP-budget aan te vragen:

  • 1 maart 2022 tot en met 30 april 2022 (deze periode is vol)
  • 2 mei 2022 tot en met 30 juni 2022 (deze periode is vol)
  • 1 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022
  • 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022
  • 1 november 2022 tot en met 31 december 2022

Wil je op de hoogte blijven?

Via onze website, sociale kanalen en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de vorderingen van de branche-erkende scholing en het STAP-portaal. Volg ons via Facebook of LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Branche-erkenning via Jeugdzorg werkt!

Opleiders van scholing voor jeugdzorg krijgen via Jeugdzorg werkt! hun branche-erkenning. Na erkenning zorgt Jeugdzorg werkt! ervoor dat de opleider in het STAP-portaal komt. Dit gebeurt binnen het door de overheid bepaalde proces. Jeugdzorg werkt! hecht grote waarde aan de beroepsontwikkeling van professionals en toekomstig werkenden in de branche.

Handige links