search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
10 mei 2019

Meld je aan voor de landelijke schrapsessie op 12 juni 2019

Snappen, schrappen en kappen. Onder dat motto gaan jeugdzorgprofessionals overbodige regels uit de jeugdzorg schrappen. De eerste landelijke schrapsessie is op woensdag 12 juni en vindt plaats in alle 42 samenwerkingsregio's. Wil je deze dag niet missen? Meld je vandaag nog aan. Let op: mogelijk kun je SKJ-punten krijgen.

 

 

Bij de tweede schrapsessie, op woensdag 4 september, zijn naast professionals ook werkgevers en wethouders/ambtenaren van de partij. Deelnemers worden door hun werkgever vrijgesteld van werkzaamheden. 

Meer tijd voor het kind

Minder regeldruk is een van de actiepunten van KwaliTIJD voor het kind, de actie van werkgevers en werknemers om knelpunten in jeugdzorg aan te pakken. Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn organiseren de schrapdagen samen met onder meer de gemeenten en het ministerie van VWS. 

SKJ-punten

Ben jij jeugdzorgwerker of jeugd- en gezinsprofessional? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor 3 SKJ-punten. Voor ieder uur van de sessie krijg je 1 punt.

  • Voorwaarde is dat je nog ruimte hebt op het onderdeel ‘informele deskundigheidsbevordering’ (Het gaat om de onderdelen: 1. Deelnemen aan ontwikkeling bedrijfsbeleid. 2. Het vak vertegenwoordigen in een bestuur /commissie relevant voor het vakgebied).

Bij je aanvraag  moet je een brief van de werkgever of een scan van een duidelijke deelnemerslijst meesturen naar SKJ.

Doe mee!

Toon footer logos's

In het arbeidsmarktplatform Jeugdzorg werkt! werken de volgende partijen samen: