Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Over Jeugdzorg werkt!

Als vertegenwoordigers van landelijke partijen werken wij in het Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg. Dat zijn Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en FBZ.

Hoe wij ons hebben samengesteld en wie er op dit moment lid zijn van het platform kun je zien via de link onderaan deze pagina. 

Met het Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg ontwikkelen wij arbeidsmarktbeleid en arbeidsvoorwaardenbeleid. Arbeidsvoorwaarden worden vastgelegd in de cao. Als cao-partijen gaan onderhandelen over een nieuwe arbeidsvoorwaardencao, doen we dat aan de zogenaamde cao-tafel. Een deel van de vertegenwoordigers in ons platform voor arbeidsmarktbeleid is ook lid van de cao-tafel en andersom.

Onze missie

Als werkgevers en werknemers willen we er samen voor zorgen dat medewerkers in jeugdzorg hun vak verantwoord en professioneel kunnen doen en daarmee het verschil maken voor kinderen, jongeren en gezinnen. Daarom zorgen wij dat zij hun werk op een goede, gezonde manier en met plezier kunnen doen.

Wat doen we?

Met ons Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg ontwikkelen wij arbeidsmarktbeleid en arbeidsvoorwaarden. De financiering van deze activiteiten komt van het arbeidsmarktfonds FCB en incidentele externe subsidies. 
Onze activiteiten per jaar kun je vinden in het jaaroverzicht. 

Voor wie werken we?

Het platform werkt voor kleine en grote organisaties, voor werkgevers, werknemers, leidinggevenden, or- en pvt-leden. Maar als het nodig is ook voor scholieren en potentiële zij-instromers.

Ideeën en suggesties?

Wij laten ons graag voeden. We willen inspelen op de behoefte van het werkveld. Als je ideeën of suggesties hebt, of als je deel wilt nemen aan ons panel, neem dan contact op met de secretaris van ons platform: Johan Ketelaars, secretaris van het Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg: 06-14617200 / jketelaars@fcb.nl.

Nieuwsbrief 

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. 

Handige links

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in!