Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Agressievrij werken - Jeugdhulp. Alles in het werk

Agressievrij werken

Agressievrij werken

Agressievrij werken: het klinkt bijna onmogelijk in jeugdhulp. Maar we kunnen samen wel proberen om agressie zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is ook het doel van dit thema.

Lees meer over Agressievrij werken
Twee collega's enthousiast met elkaar in gesprek op de gang
Tool

De Complete agressie-aanpak

Agressie tegen jeugdzorgprofessionals komt helaas in allerlei vormen voor. Online, verbaal en fysiek. Om agressie tegen medewerkers te voorkomen en te verminderen ontwikkelden we daarom samen met professionals uit het werkveld de Complete agressie-aanpak.

Begeleidingsaanbod projectleiders

Begeleidingsaanbod projectleiders - invoering Complete agressie-aanpak

Het invoeren van de Complete agressie-aanpak (CAA) is best een klus, maar uiteindelijk zeer de moeite waard. Om projectleiders te ondersteunen in dit proces, bieden de projectleden van Agressievrij werken begeleiding aan in de vorm van coaching gedurende een periode van (gemiddeld) een halfjaar.

online
Tool

Online grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag via social media komt helaas overal voor, ook in jeugdhulp. Welke invloed heb jij als professional om dit te voorkomen? En wat kun je het beste doen als het toch gebeurt?

Interne agressie

Tools voor interne sociale veiligheid

Sociale veiligheid heeft niet alleen betrekking op de omgang met cliënten, maar gaat juist ook over hoe je als collega's onderling met elkaar omgaat. De basis voor veilig werken is hoe je met elkaar samenwerkt! Daarom ontwikkelden we handige tools om hiermee actief aan de slag te gaan.

Marieke van de Laar

Agressie op de werkvloer mag nooit, ook niet binnen de jeugdhulp

Marlieke van de Laar Projectlid Agressievrij werken en Adviseur en coördinator (Pactum)
Senada Nikocevic

Emoties horen erbij maar agressie is nooit oké

Senada Nikocevic Projectlid Agressievrij werken en Projectleider (Samen Veilig Midden-Nederland)

Over Jeugdhulp. Alles in het werk!

Vanuit het project ‘Agressievrij werken’ gaan we met initiatieven uit de praktijk op zoek naar manieren om agressie zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals de Complete agressie-aanpak.

Met het programma 'Jeugdhulp. Alles in het werk' wil Jeugdzorg werkt! werken aan een sterke arbeidsmarkt door te versterken wat werkt. Bekijk hier een overzicht van alle projectopbrengsten van de eerste fase van het programma (2020-2023).

'Jeugdhulp. Alles in het werk' wordt ondersteund met een bijdrage van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  en Justitie en Veiligheid (JenV).

Alles over Jeugdhulp. Alles in het werk
Jeugdhulp. Alles in het werk!

Meedoen?
Neem contact op!

Meedoen?
Neem contact op!

Matthijs Laurs

Programmamanager

naar bovenkant pagina