Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Jeugdhulp. Alles in het werk! - landingspagina

Jeugdhulp Alles in het werk gaat door

Jeugdhulp. Alles in het werk!

Goede praktijkvoorbeelden, tools waar je echt iets aan hebt en inspirerende verhalen. Vanuit de sector verzamelen en ontwikkelen we binnen ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ veel waardevolle informatie om met elkaar te delen en van elkaar te leren. Want dat willen we: een jeugdhulp waarin het lekker werken is en mensen willen blíjven werken.

Volg ons op LinkedIn
AO

Aantrekkelijke organisatie

Agressievrij werken

Agressievrij werken

Mbo'ers in jeugdhulp

Mbo'ers in jeugdhulp

Versterk jezelf

Versterk jezelf

Blijf voor de jeugd

Blijf voor de jeugd

Aantrekkelijke organisatie
Activiteiten

De aantrekkelijke organisatie van de toekomst

Aantrekkelijke organisaties zijn de bouwstenen voor een sterke arbeidsmarkt. Wat is een aantrekkelijke organisatie om voor te werken? Waarom wil of blijf je voor een organisatie werken? Werkgevers willen dat nieuwe collega’s zich welkom voelen en dat professionals zich gesteund en gezien voelen. Zo bouw je een aantrekkelijke organisatie: nu en in de toekomst.

Agressievrij werken
Activiteit

Agressievrij werken

Online, verbaal en fysiek. Agressie tegen jeugdhulpprofessionals komt helaas in allerlei vormen voor. Binnen het thema agressievrij werken is een Complete agressie-aanpak ontwikkeld. Zo pak je samen met je hele organisatie alle facetten van agressie aan.

Mbo in jeugdhulp
Activiteiten

Mbo’ers in jeugdhulp

Wat zijn de mogelijkheden, kansen en belemmeringen voor mbo-opgeleide professionals in jeugdhulp nu een hbo-opleiding steeds meer de norm lijkt te zijn in de sector? Welke mogelijkheden zijn er wél? En hoe ziet dat er uit? Laat je inspireren door mbo’ers en organisaties die mbo’ers inzetten.

Projectgroep Versterk jezelf
Activiteiten

Versterk jezelf

Hoeveel ruimte krijg jij om je werk uit te voeren op jóuw manier? En hoe neem je als jeugdhulpprofessional je positie in, zodat jij echt kunt doen waar je voor staat en waar we met elkaar voor staan? Versterk jezelf!

Betty Wijdeven
Activiteiten

Blijf voor de jeugd

Ontdek alle mogelijkheden die door en voor jeugdhulpprofessionals in kaart zijn gebracht. Je vindt hier ervaringsverhalen, nuttige informatie en praktische tools om voor de branche behouden te blijven. Dus dreig je jouw baan als jeugdhulpprofessional te verliezen? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Dan zit je hier goed!

Over Jeugdhulp. Alles in het werk!

Wij zijn trots op onze sector en op alle collega’s die elke dag klaar staan voor de jeugd. Helaas zorgen onder andere hoge werkdruk, agressie en een tekort aan personeel dat veel van deze gepassioneerde collega’s uitvallen of jeugdhulp verlaten. Daarom werken we samen aan een gezonde arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden.  

Met de activiteiten van 'Jeugdhulp. Alles in het werk' delen we ervaringen, succesverhalen en kennis. We zoeken elkaar op en versterken wat werkt. Samen met professionals, medewerkers en het brede netwerk van de hele branche gaan we voor behoud van collega’s en een sector waarin het lekker werken is. 

We creëren positieve energie en geven het imago van de gehele sector een boost. We bieden inspiratie in de vorm van verhalen, tools en informatie voor iedereen binnen de sector: zowel medewerkers en organisaties. We steunen goede initiatieven. Alles om bij te dragen en moeilijk te vervullen vacatures, uitstroom, mismatch, werkdruk en verzuim het hoofd te bieden. Het is tijd voor echte actie en daarom vinden wij dat elke intentie of actie toegejuicht en ondersteund moet worden. Bekijk hier een overzicht van alle projectopbrengsten van de eerste fase van het programma (2020-2023).

'Jeugdhulp. Alles in het werk' wordt ondersteund met een bijdrage van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV).

Jeugdhulp. Alles in het werk!

Meedoen?
Neem contact op!

Meedoen?
Neem contact op!

Matthijs Laurs

Programmaleider Jeugdhulp. Alles in het werk.