search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Werkdruk in jeugdzorg

Werkdruk, iedereen heeft er weleens mee te maken. Het kan ontstaan als de hoeveelheid werk groter is dan de belastbaarheid van een medewerker. Maar ook als je niet lekker op je plek zit, of als je je talenten niet voldoende kan inzetten, kan werkstress ontstaan. Anders omgaan met werkdruk? Probeer onze tools om werkdruk te verlagen en werkplezier te verhogen.

werkdruk in de zorg

Omgaan met werkdruk in jeugdzorg: praktische tools

Ga voor meer werkplezier! Met onze handige tools zet je de eerste stap in het aanpakken van werkdruk. Wat zijn de situaties die stress opleveren in de zorgsector en hoe ga je hier mee om?

Speciaal voor iedereen die in jeugdzorg werkt, hebben we een website ontwikkeld waar je informatie vindt over omgaan met werkdruk en werkplezier. Ook staan hier de specifieke cao-afspraken uit het huidige cao-akkoord over werkdruk.

Doe mee aan wedstrijd De Gouden Accu en win een mooi bedrag om jouw idee uit te voeren. 

Hoe verhoog je je eigen werkplezier? En dat van je medewerkers? Wat zorgt voor meer werkgeluk? Benieuwd? Kom naar het gratis event Werkplezier XL op 11 november. 

Het Werkdrukspel helpt om op een ontspannen en oplossingsgerichte manier in gesprek te gaan over hoge werkdruk in de jeugdzorg.

Wacht niet af, maar neem actief de regie op je loopbaan. Hoe sterk sta jij in je werk? Test jezelf.

Met de gratis methode Plezier in Uitvoering kan iedereen zelf direct en op een leuke manier aan de slag om werkdruk te verlagen en werkplezier te vergroten.

Met de drie zelfinspecties van de Inspectie SZW meet je of je genoeg doet om werkdruk te verminderen en ongewenst gedrag, zoals pesten, en agressie tegen te gaan. Gebruik deze zelfinspecties voor gezond en veilig werken.

Welke factoren hebben invloed op vermoeidheid en vitaliteit? De energiemeter laat zien aan welke knoppen je kunt draaien en geeft tips om direct aan de slag te gaan. 

Het is wettelijk verplicht een actuele risico-inventarisatie op het gebied van arbeidsomstandigheden te hebben. De Risicomonitor ondersteunt bij deze verplichting. Je zet hiermee alle risico's op het gebied van arbeidsomstandigheden op een rij en legt zo de basis voor veilig en gezond werken.

Antwoord op belangrijke vragen: hoe maak je werkdruk bespreekbaar? De rol van agressie? Hoe ga je aan de slag met vitaliteit?
 

Hoe gaan jouw collega's om met stress? Na de theatervoorstelling TIME OUT! deelden jeugdzorgprofessionals hun beste tips tegen werkdruk. Doe er je voordeel mee!

Onderzoek: gezond en veilig werken
Cijfers en trends in jeugdzorg
Meer weten?
Johan Ketelaars
Secretaris bestuur/CAO- tafel jeugdzorg
06 14617200

In het arbeidsmarktplatform Jeugdzorg werkt! werken de volgende partijen samen: