Hoe kan ik SKJ-geregistreerd raken als ik niet de juiste opleiding heb?
Voor veel taken binnen jeugdzorg heb je een SKJ-registratie nodig. Om een SKJ-registratie te krijgen, moet je aan bepaalde opleidingseisen voldoen. Ben je eenmaal SKJ-geregistreerd? Dan moet je blijven ontwikkelen om SKJ-geregistreerd te blijven.
Diploma’s om in jeugdzorg te werken
Je kunt je direct bij het SKJ registreren met een:
- diploma bachelor Sociaal Werk profiel Jeugd
- diploma bachelor Pedagogiek met profiel Jeugd
- getuigschrift Master Jeugdzorg
Herregistratie SKJ
Heb je één van deze diploma’s, maar is jouw SKJ-registratie verlopen? Onderzoek dan of je opnieuw kunt registreren. Voor informatie over de (her)registratie-eisen kun je terecht bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Zij kunnen je helpen om uit te zoeken welke route voor jou de juiste is voor (her)registratie.
Ga naar SKJTraject tot SKJ-registratie
Heb je deze diploma’s niet? Dan zijn er toch alternatieve routes via een zogenaamd SKJ-traject:
- een afgerond EVC-traject op beroepscompetentieprofiel jeugd- en gezinsprofessional dat verzilverd is met het vakbekwaamheidsbewijs vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional
- een afgerond EVC-traject op beroepscompetentieprofiel jeugdzorgwerker, dat is verzilverd met een branchecertificaat jeugdzorgwerker
- een afgerond EC-traject waarin je alle benodigde bouwstenen hebt behaald of hiervoor vrijstelling hebt gekregen
- een maatwerkopleiding bij een hogeschool (een aantal hogescholen biedt een maatwerkopleiding zij-instroom aan)
- een geaccrediteerd praktijkprogramma bij de werkgever (een combinatie van inwerken, interne opleiding, begeleiding en reflectie)
Wil je graag aan de slag in jeugdzorg, maar heb je ervaring in een andere richting? Of is het alweer een tijd geleden dat je werkte met jeugd? De mogelijkheden voor zij-instromers en herintreders op een rij.
Overstappen naar jeugdzorgDeskundigenteam
AlleKansenBenut!
Meer weten? Neem contact op!

Meer weten? Neem contact op!