Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Stap 3: benoem een agressiecoördinator 

Een coördinator als centraal aanspreekpunt voor agressie en geweld tegen medewerkers.

Het is belangrijk om agressie en geweld tegen medewerkers niet te benaderen als een project, maar als een permanente activiteit. Het is een zaak van lange adem. Het gaat om het draaiend houden van de agressie-aanpak. Uit de ervaringen van zorginstellingen blijkt dat het grootste obstakel om agressie en geweld daadwerkelijk aan te pakken tijdgebrek is. Daardoor zijn beleid en werkvloer te vaak twee werelden die niet goed met elkaar zijn verbonden.

Spin in het web

Een coördinator kan de spin in het web zijn die beleid en praktijk wel samenbrengt. Dat is een medewerker die het vaste aanspreekpunt wordt voor alles wat te maken heeft met agressie en geweld in de hele organisatie. De coördinator zorgt ervoor dat het wiel continu blijft draaien en is de schakel tussen werkvloer, management en instanties en organisaties buiten de deur.

Een coördinator als centraal aanspreekpunt

Handige downloads

Veronica Jocker

Adviseur vitaliteit en ontwikkeling

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!