Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Arbeidsmarkttafel Jeugd gaat aan de slag

31 jan 2020

Hoe maken we werken in jeugdzorg weer aantrekkelijk zodat mensen in jeugdzorg willen komen werken en vooral, willen blijven werken? Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en de Ministeries VWS en J&V werken aan de ‘arbeidsmarkttafel’ Jeugd aan het bereiken van dit doel. Samen met medewerkers en werkgevers. En soms ook met andere partijen als het nodig is. We hoeven niet voor alles het wiel opnieuw uit te vinden. We zorgen ervoor dat we goedlopende initiatieven die er al zijn uitbreiden.

x

Afgelopen donderdag zijn er vijf projecten vastgesteld waar we in 2020 als eerste mee gaan beginnen. Dit is dan ook de officiële start voor de arbeidsmarkttafel!

Nood is hoog
Het aantal medewerkers dat vertrekt uit de sector ligt tussen de 16% en 20%. Dat is het hoogste uitstroompercentage van zorg en welzijn. Tel daar het structurele personeelstekort van 20%, een hoog verzuim (5,7%) en een werkdruk van 58% is het tijd voor actie.

Initiatief
De arbeidsmarkttafel jeugd is een initiatief van Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. De Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) doen mee en hebben 2,4 miljoen beschikbaar gesteld voor de komende drie jaar om de arbeidsmarkt te versterken.

Meedenken?
Wil je meedoen of heb je een goed idee? Neem contact met Johan Ketelaars jketelaars@fcb.nl

Links