Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Nieuws Arbo

De Risicomonitor verandert per 1 januari 2025

4 jun 2024

Tot nu toe was de Risicomonitor dé tool voor het creëren van een actueel veiligheids- & gezondheidsbeleid en/of arbobeleid. Vanaf januari 2025 verandert dit. Er komt één tool voor het veiligheids- en gezondheidsbeleid voor kinderen én één (verplichte) RI&E-tool voor het arbobeleid.

Collega's aan het werk

Eén tool voor het Veiligheids- en gezondheidsbeleid en één tool voor het arbobeleid

Jeugdzorg werkt! is bezig met een ontwikkeling naar een nieuwe RI&E tool voor Arbo om het werkveld te ondersteunen. Dit betekent dat VeiligheidNL zich volledig op het Veiligheids- en gezondheidsbeleid voor kinderen gaat richten en wij met Jeugdzorg werkt! op weg zijn naar een nieuwe RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) tool voor Arbo.

Pilot voor RI&E tool voor Arbo

De voorbereidingen voor de nieuwe RI&E-tool voor Arbo zijn in volle gang. Natuurlijk willen we dat deze nieuwe tool goed aansluit bij de praktijk. Daarom starten wij vanaf juni met een pilot, waarin gebruikers kunnen meedenken en -praten over de ideale invulling. Help jij mee? Meld je dan aan voor de pilot! Dan lanceren we in 2025 een gebruiksvriendelijke en nieuwe RI&E-tool voor Arbo.

Praktische informatie pilot

  • De pilot loopt van 15 juni tot 15 augustus
  • We vragen twee keer ongeveer 3 uur van je tijd
  • We vragen je om de nieuwe omgeving te testen en een korte enquête hierover in te vullen
  • Als beloning mag je in 2025 een jaar lang gratis gebruik maken van de nieuwe RI&E-tool voor Arbo
Meld je aan voor de pilot

Veiligheids- en gezondheidsbeleid

Sinds afgelopen jaar werkt VeiligheidNL achter de schermen hard aan het ontwikkelen van een geheel nieuwe Risicomonitor die helpt bij het opstellen van een V&G-beleid, maar vooral ook bij het continu en samen met medewerkers actualiseren en naleven ervan. De nieuwe Risicomonitor helpt organisaties om:

  • Het beleid samen met medewerkers actueel te houden.
  • Samen de grote en kleine risico’s te bepalen.
  • Een uniform beleid te voeren over alle locaties van de organisatie.
  • Overzicht te houden over de voortgang van V&G-activiteiten op alle locaties.
  • Op organisatieniveau zoveel mogelijk activiteiten (op maat) klaar te zetten voor, zodat de medewerkers op locatie direct aan de slag kunnen.

Blijf op de hoogte

Met het aanbieden van twee losse tools, kunnen Jeugdzorg werkt! en VeiligheidNL de branche beter ondersteunen en faciliteren. De komende maanden informeert VeiligheidNL alle klanten van de Risicomonitor over wat de ontwikkelingen betekenen. In september neemt Jeugdzorg werkt! de communicatie over de nieuwe RI&E tool voor Arbo op zich.

Op de hoogte blijven? Laat je gegevens hier achter, zodat wij jou direct kunnen informeren.

Houd mij op de hoogte