Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Programma Week van het Goede Gesprek

Iedereen in jeugdzorg gezond, vitaal en gemotiveerd aan het werk houden. Daar zetten wij ons voor in. Met elkaar in gesprek blijven en samen actief aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid is hierbij belangrijk. Hoe doe je dit? Welke rol heb je als medewerker, als hr-professional en als leidinggevende in jeugdzorg? En hoe pakken andere organisaties dit aan? Tijdens de ‘Week van het Goede Gesprek’, van maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei 2024, ontvang je handvatten, tips en tools die je vooruithelpen. Schrijf je nu in voor één of meerdere gratis webinars, workshops en live ontmoetingen!

Twee medewerkers in jeugdzorg voeren een goed gesprek

Programma maandag 27 mei 2024

10.00-11.30 uur: Webinar ‘het Goede Gesprek’ (hr-professionals en leidinggevenden)

Welke rol speel je als hr-professional en leidinggevende bij het voeren van het Goede Gesprek? Ontwikkelexpert Deanne Radema deelt haar visie hierop. Het laatste half uur is er tevens gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Regelmatig, en op een goede manier, met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld ontwikkeling, loopbaanwensen en een goede werk-privé balans, leidt tot meer begrip, betere samenwerking en het benutten van talenten. Wat komt er allemaal kijken bij het voeren van het Goede Gesprek? In het webinar bespreken we dit vanuit het perspectief van de leidinggevende en hr-professional. 

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in jeugdzorg en sociaal werk.

13.00-14.30 uur: Webinar ‘het Goede Gesprek’ (medewerkers)

Pak als medewerker regie op je loopbaan door het voeren van het Goede Gesprek. Ontwikkelexpert Deanne Radema neemt je mee en geeft je tips & tricks voor het voeren van een succesvol gesprek. Het laatste half uur is er tevens gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Regelmatig, en op een goede manier, met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld je ontwikkeling, loopbaanwensen en een goede werk-privé balans, leidt tot meer begrip, betere samenwerking en het benutten van talenten. Wat komt er allemaal kijken bij het voeren van het Goede Gesprek? In het webinar bespreken we dit vanuit het perspectief van de medewerker.

Doelgroep: medewerkers in jeugdzorg en sociaal werk.

14.30-16.00 uur: Gluren bij de Buren: iHUB

Bij iHUB staat werkgeluk altijd op de agenda. Hoe? Door het onderwerp structureel een plek te geven in de hernieuwde gesprekscyclus tussen medewerkers en leidinggevenden. Dit gebeurt met behulp van het werkgelukmodel VVIP, dat staat voor verbinding, voortgang, impact en positiviteit. Maak kennis met deze aanpak van iHUB. Werkgelukdeskundige Anne-Marije Tervooren vertelt je er alles over.

Locatie: iHUB
Adres: Willem Dreespark 307, 2531 SX, Den Haag 

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in jeugdzorg en sociaal werk.

Programma dinsdag 28 mei 2024

13.30-16.00 uur: Walk & Talk

Kom lekker in beweging en doe mee met deze interactieve wandeling die start vanuit je eigen (thuis) werkplek. We starten gezamenlijk via Teams en onderweg word je getrakteerd én uitgedaagd met oefeningen, hersenkrakers en natuurlijk een goed gesprek.  
Bekijk het programmaboekje

Doelgroep: iedereen die werkt in jeugdzorg en sociaal werk.

Programma donderdag 30 mei 2024

10.00-11.30 uur: Webinar Duurzame inzetbaarheid - Het belang van een integrale aanpak

Gespreksleider Olaf Stomp gaat in gesprek met prof. dr. Annet de Lange, bijzonder hoogleraar Open Universiteit/senior managing consultant Berenschot en prof. dr. Aukje Nauta, organisatiepsycholoog en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Beiden topexperts op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het laatste half uur kun je vragen stellen aan Annet en Aukje.

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in jeugdzorg en sociaal werk.

13.00-14.30 uur: Online workshop - Omgaan met rouw op het werk

Deze online workshop over omgaan met rouw op het werk organiseren we samen met CNV.

Doelgroep: iedereen die werkt in jeugdzorg en sociaal werk.

14.30-16.00 uur: Gluren bij de Buren: De Tussenvoorziening

De Tussenvoorziening zet in op talenten en competenties. Het uitgangspunt is dat de complexiteit van problemen bepaalt welke kennis, vaardigheden en competenties mensen nodig hebben. Centraal bij de deze aanpak staat ‘het tweegesprek’.

Tijdens de bijeenkomst Gluren bij de Buren vertellen Sonja Appelman (hr-beleidsadviseur) en Sjoerd Greeven (hr-adviseur) je meer over deze visie en hoe dit in praktijk wordt vormgegeven. En we gaan samen in gesprek over hoe we competentiegericht sturen succesvol maken. Na afloop van de sessie kun je aanschuiven bij de borrel.

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in jeugdzorg en sociaal werk.

Locatie: de Tussenvoorziening
Adres: Groeneweg 2, 3531 VE Utrecht
Inloop: vanaf 14.00
Presentatie en interactieve sessie: 14.30-16.00
Borrel: 16.00-17.00

Programma vrijdag 31 mei 2024

10.00-11.30 uur: Online workshop - De werkende mantelzorger

Deze online workshop over de werkende mantelzorger organiseren we samen met CNV.

Doelgroep: iedereen die werkt in jeugdzorg en sociaal werk.

Praktische informatie over de Week van het Goede Gesprek

Voor wie: professionals in jeugdzorg en sociaal werk
Wanneer: maandag 27 mei 2024 tot en met vrijdag 31 mei 2024
Kosten: geen, aan alle activiteiten kun je gratis deelnemen
Locatie: online én offline, bekijk bovenstaand programma voor meer info.

De inschrijving is nu gesloten.