Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Jeugdhulp. Alles in het werk gaat door!

6 jul 2023

Goed nieuws! Het programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ mag de komende drie jaar verder gaan met haar missie: ervoor zorgen dat we samen vanuit de sector knelpunten als hoge werkdruk, agressie en personeelstekort aanpakken. Hoe? Door samen met betrokken jeugdhulpprofessionals te onderzoeken wat werkt en dat vervolgens te versterken. En natuurlijk te delen met de hele branche.

Jeugdhulp Alles in het werk gaat door

‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ wordt onderdeel van Jeugdzorg werkt! Zo bundelen krachten en verbinden we onze belangrijke thema's: met, door en voor de branche! We zetten de komende tijd in op de vijf thema’s:

  • Versterk jezelf
  • Aantrekkelijke organisatie voor de toekomst
  • Mbo’ers in jeugdhulp
  • Agressievrij werken
  • Blijf voor de jeugd

Alle opbrengsten van afgelopen drie jaar hebben we een mooie plek op de website gegeven. Nieuwsgierig?  

Bekijk de website

Over Jeugdhulp. Alles in het werk!

Wij zijn trots op onze sector en op alle collega’s die elke dag klaar staan voor de jeugd. Helaas zorgen onder andere hoge werkdruk, agressie en een tekort aan personeel dat veel van deze gepassioneerde collega’s uitvallen of jeugdhulp verlaten. Daarom werken we samen aan een gezonde arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden.  

Met de activiteiten van 'Jeugdhulp. Alles in het werk' delen we ervaringen, succesverhalen en kennis. We zoeken elkaar op en versterken wat werkt. Samen met professionals, medewerkers en het brede netwerk van de hele branche gaan we voor behoud van collega’s en een sector waarin het lekker werken is. 

'Jeugdhulp. Alles in het werk' wordt ondersteund met een bijdrage van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV).

Jeugdhulp. Alles in het werk

Matthijs Laurs - programmaleider

Meer weten? Neem contact op!

Jeugdhulp. Alles in het werk!

Meer weten? Neem contact op!