Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Hoe ziet de EVC-procedure eruit?

Tijdens je EVC-traject ga je aan de slag met het vullen van een portfolio met bewijzen (beroepsproducten) om je competenties aan te tonen op de EVC-standaard ‘vakbekwame hbo Jeugd- en gezinsprofessional. Ook zul je een reflectieformulier moeten invullen waarbij je je eigen beroepsproducten koppelt aan de onderdelen uit de EVC-standaard. Daarna heb je een assessment (interview) met assessoren die toetsen of je voldoet aan de competentie-eisen.

De EVC-standaard bestaat uit zes deskundigheidsgebieden met telkens een aantal gedragsindicatoren. Tijdens het EVC-traject moet je met het portfolio en het assessment aantonen dat je voor 80% voldoet aan de gedragsindicatoren per deskundigheidsgebied. 

De resultaten worden vastgelegd in een ervaringscertificaat dat via de EVC-aanbieder wordt voorgelegd aan het Nationaal Kenniscentrum EVC. Zij beoordelen of het ervaringscertificaat omgezet kan worden in het vakbekwaamheidsbewijs ‘vakbekwame hbo Jeugd- en gezinsprofessional’. Bij een positief besluit kun je je vakbekwaamheidsbewijs op het kantoor van je EVC-aanbieder ondertekenen en in ontvangst nemen. Meer weten?