Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

De aantrekkelijke jeugdhulporganisatie van de toekomst

Wie wil er nou níet met veel werkplezier werken in een organisatie waar alles goed op orde is? Toch is het voor veel jeugdhulpprofessionals- en organisaties nog toekomstmuziek. Het thema ‘De aantrekkelijke jeugdhulporganisaties van de toekomst’ wil hier verandering in brengen. Hoe? Door jeugdhulpprofessionals nieuwe perspectieven te bieden binnen hun organisatie, waardoor ze minder snel geneigd zijn om de organisatie of zelfs de sector te verlaten. Tegelijkertijd worden jeugdhulporganisaties hiermee ook aantrekkelijke organisaties om voor te werken. Een win/win dus!

De aantrekkelijke organisatie van de toekomst

Activiteiten

  • Mooi aanbod! We bieden in totaal 10 gesubsidieerde begeleidingstrajecten op maat aan om het aantrekkelijk maken van jouw organisatie een boost te geven. Op basis van de ingrediënten van een aantrekkelijke organisatie en de ontwikkelingsbehoefte van jouw organisatie, maken we samen een plan hoe we jullie kunnen ondersteunen om dit ook te bereiken. In 2024 starten we met de eerste drie begeleidingstrajecten. Benieuwd? Lees meer over de criteria en meld je meteen aan.

  • We delen inspirerende verhalen van iedereen die dit proces doorloopt of al heeft doorlopen: van uitvoerend professionals tot bestuurders. De waardevolle lessen delen we met de hele sector: zo kan iedereen eruit pikken wat voor hem of haar interessant is.

  • In de eerste fase van ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ hebben we het thema ‘humane organisatie’ verkend voor de brede jeugdhulp. Er zijn waardevolle materialen ontwikkeld die we ook in deze fase met jullie delen. Ook verkennen we hoe we de aanpak van een humane organisatie breder kunnen uitrollen.

E-book Aantrekkelijke organisatie

Meer info & download e-book

Zet de mens centraal

Werken in een organisatie waar de menselijke maat centraal staat? Ga samen op weg naar de humane organisatie. Maar wat is dit precies en hoe kom je daar? Wij leggen het je graag uit. 

De humane organisatie

Zelfscan ‘cultuur van vertrouwen’

Hoe draag jij bij aan een cultuur van vertrouwen? Wat zou jij willen verbeteren? Doe de zelfscan en bepaal wat jouw focus is.

Doe de zelfscan (pdf)

Bekijk initiatieven van collega’s:

Vanuit het deelproject ‘De aantrekkelijke organisatie van de toekomst’ verkennen we, samen met medewerkers van jeugdhulporganisaties, wat er nodig is om een aantrekkelijke en humane organisatie te worden. We delen praktijkverhalen en begeleiden organisaties via speciale trajecten om dit proces te starten en te borgen.

Met het programma 'Jeugdhulp. Alles in het werk' wil Jeugdzorg werkt! werken aan een sterke arbeidsmarkt door te versterken wat werkt. Bekijk hier een overzicht van alle projectopbrengsten van de eerste fase van het programma (2020-2023).

'Jeugdhulp. Alles in het werk' wordt ondersteund met een bijdrage van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  en Justitie en Veiligheid (JenV).

Overzicht Jeugdhulp. Alles in het werk

Jeugdhulp. Alles in het werk

Matthijs Laurs - programmaleider

Meer weten? Neem contact op!

Jeugdhulp. Alles in het werk!

Meer weten? Neem contact op!