Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Professional vanuit je hart

Liefdevolle zorg begint bij de professional. Hierover gaat Mascha Struijk in gesprek met collega’s uit het werkveld. In de aanloop naar de inspiratieweek 2022 maakte Mascha een podcastserie voor het programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk.’ Zo werden praktijkvoorbeelden, inzichten en geleerde lessen met elkaar gedeeld.

Irene de Brauw-Pedroz

"De klik maakt het verschil in het contact met je hulpverlener." Irene De Brauw-Pedroz is praktijkondersteuner Jeugd en Gezin bij een huisartsenpraktijk en moeder. Ze vertelt over haar twijfels om mee te willen werken aan het systeem, haar eigen ervaring met jeugdhulp en verloop binnen het werk: "verloop is goed voor de ontwikkeling van de hulpverlener, maar een nieuwe hulpverlener binnen een gezin."

Luister de podcast van Irene (via Podbean)

Siepie van der Horst en Antoinet Messink

"Het feit dat je erkenning ergens voor krijgt en je dan gaat bekijken hoe we kunnen zoeken met elkaar naar mogelijkheden om daar wat aan te doen." Siepie van der Horst en Antoinet Messink van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid (Friesland) zijn in gesprek met Mascha Struijk over de balans tussen werkdruk en werkplezier en het project dat binnen de organisatie is gevolgd. "We hebben een projectplan gemaakt met verschillende lagen van onze organisatie. En dan met elkaar bekijken met welke punten we aan de slag kunnen gaan."

Luister de podcast van Siepie en Antoinet (via Podbean)

Judith Wietsma

“Ken je jezelf goed genoeg en weet je wat je nodig hebt?” Judith Wietsma, adviseur vitaliteit en inzetbaarheid bij Jeugdhulp Friesland, vertelt o.a. over wat er achter inzetbaarheid zit. “Het gaat om de beweging in het klein te veroorzaken.” Meer weten over de visie en aanpak van Judith?

Luister de podcast van Judith (via Podbean)

Mariëtte van Leeuwen

“Ik begin altijd met vertrouwen geven”, vertelt Mariëtte van Leeuwen (doorgewinterd bestuurder en partner Jeugd bij BMC) over het geven van ruimte aan professionals. “Ik wil mensen in hun ogen kijken en ik wil ze over hun vak horen vertellen. En dan pik ik ze er altijd uit die op een andere manier werken, maar die wel tot succes leidt.” Meer horen?

Luister de podcast van Mariëtte (via Podbean)

Mirjam van de Guchte en Senada Nikocevic 

“Emoties zijn te begrijpen, maar wanneer wordt het agressie?” Mirjam van de Guchte en Senada Nikocevic in gesprek over agressie. “Als je jezelf niet goed genoeg kent, weet je niet goed wanneer je agressie kan de-escaleren of het juist escaleert door je houding of gedrag.”

Luister de podcast van Mirjam en Senada (via Podbean)

 Paul van der Linden 

“Wat er nu over mijn medewerkers heen komt, is gewoon too much. En die verdienen een ander soort klimaat waarin zij hun professionele werk gewoon op een goede manier kunnen doen.” Paul van der Linden (bestuurder Triade Vitree) over de huidige situatie binnen jeugdhulp en het zoeken naar werkgeluk.

Luister de podcast van Paul (via Podbean)

Roy Verstege

"Wat heb jij nodig om een goede hulpverlener te zijn én te blijven?" Roy Verstege vertelt over het inwerktraject van de jeugdhulpprofessional. "Je doet dit om het kind te helpen. En als je het kind helpt, help je de ouders uiteindelijk ook."

Luister de podcast van Roy (via Podbean)

Daniëlle de Bruin

"De jeugdbeschermers kiezen dit werk vanuit een intentie: ik wil het verschil maken voor een kind’. Deze week vertelt Daniëlle de Bruin over haar werk als jeugdbeschermer. ‘Ik heb veel meer geleerd op m’n eigen gevoel te vertrouwen."

Luister de podcast van Daniëlle (via Podbean)

Inge Kuipers

"Welke professionals hebben wij nou nodig? Inge Kuipers heet zij-instromers welkom binnen jeugdzorg! In de 117e aflevering van de podcast ‘Professional vanuit je hart’ vertelt zij over het programma AlleKansenBenut!, het belang van zij-instromers binnen jeugdzorg en haar werk als teammanager bij Jeugdbescherming West.

Luister de podcast van Inge (via Podbean)

Henrieke van Diermen

‘""Er is natuurlijk een personeelstekort, ook naar de toekomst toe. Dat weten we. Maar als we zorgen dat mensen langer, met veel plezier en gezond hun werk kunnen blijven doen, dan hebben we een heel groot deel van het probleem opgelost." Henrieke van Diermen was tot 2022 programmaleider van ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’

Luister de podcast van Henrieke (via Podbean)

Meer podcasts met Mascha Struijk?

Luister alles

Bekijk ook:

Het project ‘Versterk jezelf: emancipatie van de professional’ richt zich op bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid van jeugdhulpprofessionals om mentaal fit en vitaal aan het werk te zijn én te blijven.

Met het programma 'Jeugdhulp. Alles in het werk' wil Jeugdzorg werkt! werken aan een sterke arbeidsmarkt door te versterken wat werkt.

'Jeugdhulp. Alles in het werk' wordt ondersteund met een bijdrage van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  en Justitie en Veiligheid (JenV).

Overzicht Jeugdhulp. Alles in het werk

Jeugdhulp. Alles in het werk

Matthijs Laurs - programmaleider

Meer weten? Neem contact op!

Jeugdhulp. Alles in het werk!

Meer weten? Neem contact op!