Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Week van de Werkstress: blijf in balans

15 nov 2021

Van 15 tot en met 19 november 2021 is de Week van de Werkstress. Een supermooi initiatief, maar één week per jaar aandacht voor werkdruk en werkplezier is natuurlijk niet genoeg. Hoe zorg je voor een gezonde werk- privébalans? Hoe houd je plezier in je werk? En waar kun je terecht als je toch vastloopt? Deze tips, tools en spellen helpen je, 52 weken lang.

Take a break - in gesprek over werkdruk

Test jezelf

  • Hoe fit en gezond ben jij?  Doe de test! Want lekker in je vel zitten is een voorwaarde om je werk goed en met plezier te doen, nu en in de toekomst.
  • Werken in jeugdzorg levert veel op, maar vraagt ook veel van jou als professional. Hoe veerkrachtig ben je? Doe de test.
  • De sneltest werkdruk van FNV geeft aan hoe het staat met jouw werkdruk: groen, oranje of rood.    

Loopbaancoach

Heb je het gevoel vast te zitten in je werk? En vraag je je af of en hoe je in jeugdzorg kunt blijven werken? Schakel een ervaren loopbaancoach van Sterk in je werk in. Samen kijk je naar je situatie. Waar ben je goed in, waar liggen je (werk)kansen en wat heb je nodig voor de volgende stap in je werk? De coaching is gratis en onafhankelijk.

Vraag je persoonlijke loopbaancoach aan

Tips en tools voor vitaliteit

  • Scoor je oranje of rood op de werkdruktest van FNV? Kijk dan eens naar deze tips van collega's.
  • En download het gratis e-book over werkdruk, werkstress en stressgerelateerd verzuim van FOCUS op veerkracht. Leer hoe je stress kunt herkennen, begrijpen én beïnvloeden.
  • Met meer plezier werken, hoe doe je dat? Leer van Jeugdbescherming Gelderland.
  • Misschien ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Ontdek het met de Beslisboom.
  • Corona, voorlopig zijn we er niet vanaf. Zorg dat je mentaal fit blijft.

Een spel voor je hele team

  • Maak je werkweek spannender met de Lekker Bezig Bingo van PGGM&CO. De bingokaarten bevatten leuke opdrachten om het allerbeste uit je werk te halen. Deze bingo is speciaal ontwikkeld voor en door zorgmedewerkers. 

Werkdrukspel 

Met dit gratis spel van Jeugdzorg werkt! kun je werkdruk bespreekbaar maken met je collega’s. De speelkaarten helpen jullie op ontspannen én oplossingsgerichte wijze met elkaar in gesprek te gaan over werkdruk en werkplezier. Een laagdrempelige manier om ervaringen en ideeën uit te wisselen over thema's als omgaan met grenzen, werk-privébalans, werkstijl, hoeveelheid werk en steun van collega’s/leidinggevende.

Vraag het Werkdrukspel gratis aan

Handige links

Veronica Jocker

Adviseur vitaliteit en ontwikkeling

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!