Aan de slag in jeugdzorg zonder SKJ-registratie
In jeugdzorg is een tekort aan professionals. Terwijl er veel professionals zonder SKJ-registratie zijn die graag als jeugdzorgprofessional willen werken. Wij zijn op zoek naar deze zij-instromers en herintreders. Ben jij zo’n professional? Wat fijn dat je er bent!

Niet voor ieder kind gaat de ontwikkeling naar volwassenheid zonder zorgen. Soms is het passend als een jeugdzorgprofessional het gezin begeleidt zodat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Je bent als professional echt van waarde voor de kinderen en de gezinnen. En het is mooi dat jij die overstap wil maken of juist wil terugkeren naar jeugdzorg.
Tekort aan professionals in jeugdzorg
Voor de meeste functies in jeugdzorg heb je een SKJ-registratie nodig om het werk uit te mogen voeren. Op dit moment is het voor veel jeugdzorginstellingen moeilijk om de vacatures in te vullen. Er is een toenemend tekort aan SKJ-geregistreerde professionals. Ondertussen zijn er wel veel enthousiaste en gemotiveerde, maar (nog) niet-geregistreerde professionals die graag in jeugdzorg willen werken.
Ben jij zo’n zij-instromer of herintreder?
Wellicht ben jij zo’n professional. Zo’n zij-instromer of herintreder. En wil je graag overstappen naar jeugdzorg omdat je daar heel enthousiast van wordt of wil je juist na een uitstapje in een andere branche weer terug naar jeugdzorg. Daar zijn we blij mee. Als branche zien we namelijk de meerwaarde en willen we je écht graag een plek bieden. Ook al heb je als zij-instromer of herintreder niet of nóg niet de juiste registratie, je neemt wél levenservaring en werkervaringen mee vanuit die andere branches. Een waardevolle bijdrage aan de diversiteit binnen organisaties. We zijn volop in ontwikkeling om arbeidsplekken te creëren waar je zonder SKJ-registratie kan starten, kan leren en ontwikkelen en je registratie kan behalen.
Verschillende functies en niveaus
In jeugdzorg vind je functies op mbo-, hbo- en wo-niveau. Voor veel functies is een zogenaamde SKJ-registratie nodig is. Zo’n registratie houdt in dat je voldoet aan de criteria om opgenomen te worden in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dit beroepsregister heeft als doel om de kwaliteit te bewaken van de jeugdzorgprofessionals die in de branche werken. Toch is niet voor alle functies een SKJ-registratie nodig én in sommige functies kun je aan de slag onder verantwoordelijkheid van een geregistreerde collega en ondertussen je eigen SKJ- registratie behalen.
Route tot registratie is maatwerk
Het is best een zoektocht om uit te vinden bij welke organisatie je aan de slag kunt als je geen registratie hebt. Of misschien ben je juist op zoek naar informatie over wat je allemaal moet doen om SKJ-geregistreerd te raken. Of je wilt weten wat het financieel voor consequenties heeft voor jou als je je laat omscholen. Omdat iedereen andere kennis en ervaring meebrengt, is de route tot registratie voor aanstaande jeugdzorgprofessionals echt maatwerk. Dus ook voor jou. Op deze website hopen we je alvast een stap verder op weg te helpen. Wij zijn in ieder geval blij dat je er bent!
Handige tips en links voor zij-instromers en herintredersHandige links
Deskundigenteam
AlleKansenBenut!
Meer weten? Neem contact op!

Meer weten? Neem contact op!