Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Vind de leukste vacatures in jeugdzorg

Er zijn heel veel leuke vacatures in jeugdzorg. Maar hoe vind jij nu die baan en organisatie die bij jou past? We laten zien hoe je dit aan kunt pakken.

Vrouw met koffie

Zorg voor een goede presentatie 

Om te beginnen is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Zorg er dus voor dat je curriculum vitae (cv) up-to-date is. Dat jouw kwaliteiten en werkervaring goed zijn bijgewerkt.  

Zoek in digitale vacaturebanken 

Om die baan te vinden die bij je past, is het belangrijk dat je goed weet wat je precies wilt. Bekijk daarom veel vacatures, zodat je een beeld krijgt van wat er allemaal is. Vacatures vind je vaak in digitale vacaturebanken. Deze worden ook wel ‘jobportals’ genoemd. Op deze bekende en uitgebreide vacaturebanken vind je vaak leuke vacatures:  

  • Indeed 
  • Nationale vacaturebank 
  • Monsterboard 
  • Intermediair  
  • Jobbird   

Zoek in gespecialiseerde vacaturebanken 

Er is een aantal vacaturebanken met veel vacatures in de gezondheidzorg. Daar staat vaak een baan in jeugdzorg tussen. Het kan geen kwaad om daar af en toe te kijken. Het is nog beter om een melding op die pagina’s in te stellen voor wat je zoekt. Zo ben je snel op de hoogte en mis je niks.  

  • MediVacature 
  • Zorg+Welzijn 
  • Gezondheidszorgbanen 
  • Zorgbanen 

Zoek op regionale vacaturesites 

Op de website RegioPlus van veertien regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn kom je, door je postcode op de website in te vullen, in je eigen regio terecht. Daar staat soms ook een jeugdzorgvacature tussen. Als je naar het vacaturegedeelte van de website Ontdek de zorg gaat, vind je een verzameling van vacatures binnen zorg en welzijn. Je kunt filteren op afstand om vacatures bij je in de buurt te vinden. Voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe word je verwezen naar de website zorgpleindnoord.

Zoek op Twitter 

Natuurlijk zijn social media ook heel handig om te gebruiken in je zoektocht naar een baan. Zo kun je op Twitter via een handige zoekfunctie zoeken op 'hashtags' (#). Zoek bijvoorbeeld op de combinatie #vacature en #jeugdzorg om alle berichten met vacatures in jeugdzorg te vinden. 

Zoek op LinkedIn en Facebook 

Op LinkedIn vind je veel vacatures. Zoek op ‘jeugdzorg’ en bekijk de vacatures. De functie LinkedIn Job Search is handig als je een baan zoekt. Of volg organisaties waar je graag zou willen werken op LinkedIn en Facebook. Vaak delen deze organisaties daar hun vacatures voordat ze die op vacaturesites zetten. Je kunt natuurlijk ook een bericht plaatsen waarin je zegt dat je op zoek bent naar een baan in jeugdzorg.  

Bekijk vacatures bij jeugdzorgorganisaties in de buurt 

Jeugdzorgorganisaties hebben op hun website altijd een pagina ‘werken bij’ of ‘vacatures’. Daar zie je of er op dat moment een vacature is. Als er geen vacature is, kun je bellen of mailen naar de human resources-afdeling (hr-afdeling). Een open sollicitatiebrief schrijven kan natuurlijk ook. Wil je weten welke jeugdzorgorganisaties er bij jou in de buurt zijn, kijk dan op de ledenlijst werkgeversvereniging Jeugdzorg Nederland. Je vindt daar de van jeugdzorgorganisaties verdeeld in twee groepen: gecertificeerde instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering en jeugd- en opvoedhulp. 

Vraag om persoonlijk advies  

Wil je meer weten over je mogelijkheden? Vraag om een persoonlijk advies voor werken in zorg en welzijn. Dat kun je doen op de website van Ontdek de zorg. Je kunt mailen, bellen of chatten. Je kunt loopbaanadvies krijgen via de website Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Dan kijk je met een loopbaanadviseur waar je goed in bent en hoe je dat goed kunt laten zien.   

Gebruik je netwerk  

Schakel je familie, vrienden en kennissen in. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je op zoek bent naar een baan. Misschien ken je via via wel iemand die in jeugdzorg werkt. Vraag aan die persoon of er vacatures zijn en bij wie je moet zijn voor meer informatie over vacatures.  

Digitale vacaturebanken

Gespecialiseerde vacaturebanken

Regionale vacaturesites

Vacatures bij jeugdzorgorganisaties in de buurt

Loopbaanadvies