Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Trainingen en opleidingen jeugdzorg

Jeugdzorg staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en hun vaardigheden up-to-date houden.

Op verschillende websites kun je overzichten van trainingen en opleidingen vinden. We zetten deze websites voor je op een rij. Onderaan bij ‘Handige links’ vind je de websites zelf.

Jeugdwerkers lopen samen trap op

Registerplein geaccrediteerde opleidingen

Op de website van Registerplein staat een overzicht van opleidingen. Je kunt de opleidingen per beroepsgroep of op datum selecteren. Kies in het menu voor ‘opleiders’ en klik op ‘zoeken in cursusagenda’. De opleidingen die je hier ziet, zijn allemaal door Registerplein geaccrediteerde opleidingen.

BPSW-opleidingen

De website van de Beroepsvereniging Professionals Sociaal Werk (BPSW) heeft een erg uitgebreid scholingsaanbod voor BPSW- en niet-leden. Die vind je door in het menu voor ‘BSPW School’ te kiezen. Bij elke opleiding staat hoeveel punten de deelnemer hiermee kan behalen voor de SKJ-registratie of de registratie bij Registerplein. Ook zie je welke BPSW-opleidingen in het STAP-register staan.

SKJ geaccrediteerde trainingen

Op de website van Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) vind je via de knop ‘Scholing zoeken’ de door SKJ geaccrediteerde scholingen en trainingen per beroepsgroep.

Trainingen met NRTO-keurmerk

Op ikblijfleren.nl staan alle opleidingen met het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Deze raad is de brancheorganisatie voor particuliere onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en een externe certificatie-instelling heeft dat getoetst. Het keurmerk waarborgt dat het om een professioneel en kwalitatief goede opleiding gaat.

Op deze website staan meer dan 15.000 opleidingen. Je zoekt op aanbieder.

Leven Lang Ontwikkelen: subsidies, praktijkleren en Leerwerkloketten

De website 'Leven Lang Ontwikkelen' van de Rijksoverheid geeft informatie over de subsidies Leven Lang Ontwikkelen, praktijkleren in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en verwijst onder andere naar Leerwerkloketten (per regio). Via een contactformulier kun je een vraag stellen aan het Leerwerkloket.

Leeroverzicht: opleidingen en betaling opleidingen

De website 'Leeroverzicht'is voor iedereen in Nederland die werkt en meer kennis over zijn of haar vak of beroep wil. Of werk zoekt en een opleiding wil doen. Op deze website staat informatie over opleidingen en manieren om die te betalen. Ook kun je zoeken naar een loopbaanadviseur in de buurt.

De website 'Leeroverzicht' is onafhankelijk. Het is een initiatief van de rijksoverheid, vakbonden, werkgeversorganisaties en organisaties van opleiders. De website ondersteunt mensen om zich een leven lang te blijven ontwikkelen.

SER: regelingen en subsidies

Een overzicht van regelingen en subsidies voor zowel werkgevers als medewerkers staat op de website van de Sociaal-Economische Raad (SER) onder het thema Leven Lang Ontwikkelen.  

Handige links