Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Praktijkvoorbeeld Werkdruk en werkplezier

Workshop Focus op veerkracht

28 aug 2020

Je mobiel staat niet stil, aan de mails in je inbox komt geen eind en je hebt nog steeds geen veilige plek gevonden voor het 15-jarige meisje dat op straat staat. De stress loopt op… Stop!

Ronald Huttinga

Wat voel je? Hoe geeft jouw lijf aan dat je gespannen bent? En hoe zorg je ervoor dat de druk niet te hoog oploopt? Daarvoor krijg je handvatten in de training Focus op veerkracht van Ronald Huttinga. Ronald, zélf uitvoerend jeugdzorgprofessional, laat je ervaren hoe je actief invloed uit kunt oefenen op je eigen veerkracht. 

Event Werkplezier XL

De training is een vervolg op de workshop van Ronald op het Event Werkplezier XL in november 2019. Tientallen jeugdzorgprofessionals gingen aan de slag met de oefeningen van Ronald en waren zo enthousiast dat ze om een vervolg vroegen. Dus grijp je kans en meld je nu aan voor de gratis trainingen in het najaar die bestaan uit drie sessies en een opfrisbijeenkomst.  

‘Ik kom niet vertellen hoe het moet’

Wat de training van Ronald zo bijzonder maakt is de persoonlijke insteek. Als jeugdzorgwerker kent hij het klappen van de zweep. Ronald: ‘Ik ben geen deskundige die komt vertellen hoe het moet. Ik sta zelf midden in het werk en maak dezelfde dingen mee als de jeugdzorgprofessionals in de workshop. Om grip te krijgen op werkdruk heb ik van alles uitgeprobeerd, van ademhalingsoefeningen en meditatie tot drie keer per week sporten. Die ervaringen deel ik met de deelnemers.’

Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.

Inzichten uit de psychologie

Ronald heeft zijn ervaringen aangevuld met wetenschappelijke kennis en inzichten uit de psychologie. De Focus op veerkracht-methode bestaat uit vijf gebieden die de veerkracht beïnvloeden (fysiek, omgeving, cognitie, uitzicht en sociaal). In de workshop worden ze allemaal kort aangestipt.  

Gezonde spanning

Aan den lijve heeft Ronald het effect van focussen op veerkracht ondervonden. ‘Toen ik de methode vijf jaar geleden ontwikkelde kon ik me niet voorstellen dat ik inmiddels met zoveel vertrouwen en ontspanning voor groepen zou staan. Anders omgaan met spanning heeft mij veel gebracht.’

Interesse in een training van Ronald? Bekijk het aanbod op zijn website. 

Handige links

Veronica Jocker

Adviseur vitaliteit en ontwikkeling

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!