Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Zij-instromers in de organisatie

Inge Kuipers projectleider AlleKansenBenut!

Zij-instromers in de organisatie

Als werkgever wil je het toenemende personeelstekort in jouw organisatie effectief oplossen. Het liefst op een manier die de diversiteit en de kwaliteit van zowel het personeel als de geboden zorg versterkt. Het programma AlleKansenBenut! is ontworpen om jou als werkgever hierin bij te staan. Het team van experts geeft antwoorden op vragen als; Hoe verminder je de werkdruk op je bestaande team? Hoe zorg je dat zij-instromers de beste onboarding ervaring krijgen en zo snel mogelijk SKJ gecertificeerd worden?

Zij-instromers vergroten de diversiteit binnen jouw personeelsbestand

Aannemen van zij-instromers/herintreders brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Doordat zij verschillende werk- en levenservaring met zich meebrengen, dragen zij bij aan het vergroten van de diversiteit van teams. Daarnaast kunnen zij-instromers (ondersteunende) taken overnemen van een al SKJ-geregistreerde professional om op die manier direct de werkdruk te verlichten. 

We begrijpen dat het inzetten van zij-instromers binnen je organisatie veel vragen kan oproepen. Zoals ‘Welke taken kunnen zij-instromers uitvoeren binnen de wettelijke kaders van jeugdzorg?’ en ‘Hoe bied ik hen een passend leerklimaat’. Aan de hand van artikelen en tools informeren we je hier graag over. 

Op deze website vind je een aantal artikelen die jou alvast op weg helpen. We realiseren ons goed dat je specifieke vraagstukken, dilemma’s en uitdagingen tegenkomt wanneer je concreet aan de slag gaat. We helpen je hier graag bij!

Deskundigenteam AlleKansenBenut!

Het Deskundigenteam AlleKansenBenut! bestaat uit verschillende deskundigen en zij denken graag (kosteloos) met je mee. Bijvoorbeeld over welke taken je een zij-instromer mag laten uitvoeren. Of hoe je de inzet van zij-instromers het beste kunt aanpakken. 
 

Bekijk de veelgestelde vragen voor werkgevers

Naar de antwoorden
logo AKB

Meer weten over hoe je zij-instromers binnen jouw organisatie inzet?
Neem contact met ons op!

Meer weten over hoe je zij-instromers binnen jouw organisatie inzet?
Neem contact met ons op!

Deskundigenteam

AlleKansenBenut