Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Subsidie Ontwikkeling

Investeer slim in jezelf tot € 1.000,- met de STAP-subsidie

Wil je je positie op de arbeidsmarkt in jeugdzorg versterken? Denk je wel eens aan doorgroeien, een zijstap in je carrière maken, je specialiseren of je talenten beter benutten? Vanaf 1 maart kun je dat doen met een STAP-subsidie van maximaal € 1.000,-. En via de website van Jeugdzorg werkt! vind je vanaf maart 2022 alle trainingen en opleidingen waarvoor je deze subsidie kunt aanvragen.

Vrouwen in werkoverleg

Subsidie voor scholing en ontwikkeling

De STAP-regeling (STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie) is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. De subsidie helpt je om je te ontwikkelen tijdens je loopbaan, zodat je meer kans hebt de door jou gewenste baan te vinden en te houden.

Zo werkt de STAP-subsidie

Medewerkers en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 jaarlijks eenmalig maximaal € 1.000,- subsidie aanvragen bij het UWV. Het aanvragen verloopt als volgt:

  1. Je zoekt de training, workshop of opleiding op die je wilt volgen en checkt of je hiervoor STAP-subsidie kunt aanvragen. Per maart 2022 kun je hiertoe op de website van Jeugdzorg werkt! een STAP-scholingsregister raadplegen.
  2. Je vraagt de subsidie aan via het STAP-portaal van UWV, waarna goedkeuring volgt.
  3. Het UWV betaalt de vergoeding aan de opleider die je hebt gekozen.

Er zijn elk jaar zes momenten om de eenmalige jaarlijkse aanvraag te doen. Het eerste moment is vanaf 1 maart 2022. Jeugdzorg werkt! informeert je via website, nieuwsbrief en sociale kanalen over de andere data, zodra deze bekend zijn.

STAP-regeling voor jeugdzorg

Jeugdzorg werkt! zorgt voor branche-erkenning van scholing binnen de sector. Jeugdzorg werkt! regelt ook dat de scholingen voor de sector jeugdzorg in het STAP-scholingsregister opgenomen worden. Voor medewerkers gaat dit over door SKJ geaccrediteerde scholingen voor Jeugd- en gezinsprofessionals en Jeugdzorgwerkers, scholingen voor herregistratie in het beroepsregister Gezinshuisouders van Registerplein en de scholingen die al via de website van Jeugdzorg werkt! te vinden zijn. 

STAP vervangt aftrek scholingskosten van inkomstenbelasting

De STAP-regeling komt per 1 januari 2022 in de plaats van de aftrek van scholingskosten van je inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten. Denk aan flexwerkers, werkzoekenden of mensen met een kleine beurs. De overheid wil met de STAP-regeling meer mensen ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling.

Bekijk de opleidingen, trainingen en workshops die al via deze website te vinden zijn

Vind jouw training

Handige links