Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Online meeting: van zij-instromer tot jeugdprofessional

Hoe word je als gemotiveerde zij-instromer de jeugdprofessional die hard nodig is? Die vraag staat centraal in de online informatiebijeenkomsten van AlleKansenBenut! Veel zij-instromers gingen jouw voor en kregen inzicht in hun mogelijke route naar het SKJ-certificaat en uiteindelijk een baan in jeugdzorg.

registratie arbeidsplek

Met het programma AlleKansenBenut! wil Jeugdzorg werkt! de arbeidsmarkt in jeugdzorg versoepelen door zij-instromers en herintreders een vaste aanvulling op het personeelsbestand te maken. Het probleem is bekend: aan de ene kant zijn organisaties hard op zoek naar gedreven jeugdzorgprofessionals, maar voor veel functies heb je een registratie nodig bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Aan de andere kant staat er een groep zij-instromers te springen om als jeugdzorgwerker aan de slag te gaan, maar missen nog de SKJ-registratie. En dan is er nog de vraag; moet iedereen die in jeugdzorg werkt geregistreerd zijn?

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Het SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd - heeft een belangrijke taak om de professionals werkzaam op hbo- en wo niveau te registeren en te toetsen of zij voldoen aan de herregistratie eisen. SKJ geregistreerde professionals werken volgens hun beroepscode, welke een onderdeel is van hun beroepsstandaard. 

Met de SKJ-registratie kun je aantonen dat je beschikt over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Maar ook dat jouw vakinhoudelijke kennis up-to-date is én dat je volgens de beroepscode werkt. Dit alles om de beste hulp aan cliënten te kunnen bieden.
Jacky Stuifmeel(voormalig) directeur SKJ

Als zij-instromers heb je vast allerlei vragen: hoe is het om te werken in jeugdzorg, waar in de branche kan ik terecht en met mijn werkervaring hoe kan ik mij registreren in het SKJ register? Het zijn vragen die veel zij-instromers hebben en we bespreken deze tijdens het webinar. 

Ben je al bekend met het opleidingsregister van het SKJ en de verschillende trajecten waarmee je een beroepsregistratie kan behalen? We leggen het graag aan je uit, zodat jij weer een stapje verder kunt met jouw overstap naar jeugdzorg. 

Bekijk het scholingsregister van SKJ

Zij gingen jou voor

Wil je graag aan de slag in jeugdzorg, maar heb je ervaring in een andere richting? Of is het alweer een tijd geleden dat je werkte met jeugd? De mogelijkheden voor zij-instromers en herintreders op een rij.

Overstappen naar jeugdzorg

Deskundigenteam

AlleKansenBenut!

Meer weten? Neem contact op!

OKP

Meer weten? Neem contact op!