Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Tips voor jouw sollicitatie binnen jeugdzorg

Het deskundigenteam AlleKansenBenut! helpt je graag op weg en zet de belangrijkste tips voor jouw sollicitatie op een rij. Deskundige Simon Melis geeft tips vanuit het perspectief als werkgever. Zo kun jij als zij-instromer aan de slag binnen jeugdzorg.

Tips: aan de slag binnen jeugdzorg

Ga direct aan de slag

Ga direct aan de slag met deze praktische tips van deskundige Simon. Oriënteer je goed en onthul jouw unieke meerwaarde. Vertaal jouw vaardigheden naar de praktijk en laat jouw talenten schitteren. Zo ga jij het verschil maken als waardevolle jeugdzorgprofessional!

Ken jouw traject

Zorg dat je zicht hebt op jouw persoonlijke traject tot SKJ-registratie. Maak jouw potentiële werkgever duidelijk waar je naartoe wilt. Gebruik eventueel het scholingsadvies van het SKJ.

Onderbouw jouw motivatie

Zorg dat je goed kunt omschrijven waarom jij juist in deze branche en in deze functie wilt werken. Wat breng jij mee aan onmisbare kennis en vaardigheden?

Van ervaring naar competentie

Vertaal jouw vaardigheden naar de praktijk. Wat heb jij in jouw loopbaan geleerd? Hoe pas je dit dagelijks in je huidige werk toe? Hoe is dit nuttig in de functie die je op het oog hebt? Kortom, hoe maak jij het verschil? Dit zal jouw toekomstige werkgever helpen een keuze te maken.

Benoem jouw talenten

Verbind door inzet van je talent. Dat kan óók gaan over bredere thema’s als daadkracht, empathie, organisatietalent en geduld. Allemaal onmisbare talenten voor een goede jeugdzorgprofessional.

Vertel over AlleKansenBenut!

Merk je dat de werkgever het nog een beetje lastig vindt? Vertel over AlleKansenBenut! Wij helpen jeugdzorgorganisaties graag op weg met tips, tools en ervaringen uit de praktijk.

Bekijk ook:

Wil je graag aan de slag in jeugdzorg, maar heb je ervaring in een andere richting? Of is het alweer een tijd geleden dat je werkte met jeugd? De mogelijkheden voor zij-instromers en herintreders op een rij.

Overstappen naar jeugdzorg

Deskundigenteam

AlleKansenBenut!

Meer weten? Neem contact op!

OKP

Meer weten? Neem contact op!