Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Zij-instroom

Jaarcongres AlleKansenBenut! 2022

Het programma AlleKansenBenut! startte in 2019. Een programma dat zich richt op het vergroten van het aantal arbeidsplekken voor zij-instromers en herintreders binnen de brede jeugdzorg. Wat zijn de conclusies van twee jaar AlleKansenBenut!?

zij-instromers van toegevoegde waarde Congres AlleKansenBenut 22

Tijdens het hybride jaarcongres op 24 november 2022 vertelden leden van het deskundigenteam AlleKansenBenut! en betrokkenen vanuit de pilotorganisaties over hun ervaring met zij-instromers. Hieruit kwamen interessante visies en relevante informatie naar voren die nu ook voor overige geïnteresseerden beschikbaar zijn. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: wat betekent dit potentieel voor organisaties en hun professionals? Welke uitdagingen zijn er? Wat kunnen we leren van andere branches? En hoe kunnen het onderwijs, de inkoopregio’s en het Rijk ondersteunen?

Nieuwsgierig naar de verschillende ervaringen, successen en lessen? De tafelgesprekken en minicolleges zijn beschikbaar.

Tafelgesprek 'Zij-instromers en herintreders van toegevoegde waarde?!'

Tijdens dit tafelgesprek wordt gekeken naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen zij-instromers en herintreders waarde toevoegen en is dit een goed idee? Er wordt stilgestaan bij de resultaten van het programma AlleKansenBenut!, de wet- en regelgeving en vooruit gekeken. Welke stappen kunnen we gezamenlijk nog zet

Lees het verslag van dit tafelgesprek

Minicollege 'Wet- en regelgeving - ruimte voor zij-instromers binnen jeugdzorg' door Inge Kuipers

Hoeveel ruimte is er voor de inzet van zij-instromer en de herintreder in de jeugdzorg? Inge Kuipers is programmamanager van AlleKansenBenut! en staat stil bij de jeugdwet, SKJ-registratie en het verantwoord toepassen van de norm van verantwoorde werktoedeling. Zodat werkgevers deze groep bevlogen mensen hun plaats kunnen innemen binnen de branche.

Bekijk de sheets uit het minicollege wet- en regelgeving van Inge. 

Bekijk het minicollege

Tafelgesprek: 'Zij-instromers en herintreders in de praktijk'

In 2022 zijn er een aantal pilotorganisaties onder begeleiding van  AlleKansenBenut! aan de slag gegaan met de inzet van zij-instromers en herintreders. Wat is hun ervaring? Hoe hebben zij in de praktijk vorm gegeven aan de komst van deze collega’s? In dit gesprek wordt gezocht naar zowel de lessen als de successen.

Bekijk het tafelgesprek

Minicollege 'Veranderkundige aanpak - AlleKansenBenut! en pilotorganisaties' door Dayenne Schuring

Dayenne Schuring is programmaleider van AlleKansenBenut! en staat stil bij de veranderkundige aanpak van het programma. Zij zoomt in op wat verandering vraagt binnen organisaties. Hoe bepaal je een passende veranderstrategie en als veranderen best ingewikkeld is, wat vraagt dit dan van jou als werkgever, gemeente of inkooporganisatie?

Bekijk de sheets over de veranderkundige aanpak van Dayenne

Bekijk het minicollege

Workshop 'Leren en ontwikkelen: luxe of noodzaak?!'

In dit webinar geeft Silvia van Gaal, adviseur binnen het Deskundigenteam van AlleKansenBenut! antwoord op de vraag hoe je leren en ontwikkelen van zij-instromers in je organisatie inricht. Hoe geef het vanaf de eerste dag prioriteit? En hoe zorg je voor een goed en voedend leerklimaat, waarin zij-instromers kunnen groeien en bloeien?

Bekijk de workshop

Over AlleKansenBenut!

Met het programma AlleKansenBenut! zet Jeugdzorg werkt! zich in om jeugdzorgorganisaties inzichten en tools te bieden om de groeiende groep zij-instromers en herintreders zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor hun organisatie. Zo krijgen de (nog) niet SKJ-geregistreerde professionals de kans om zich binnen een organisatie optimaal te ontwikkelen én op de lange termijn een duurzame bijdrage te blijven leveren.

AlleKansenBenut! adviseert en ondersteunt individuele organisaties bij het succesvol inzetten van zij-instromers en herintreders en organiseert themabijeenkomsten voor verschillende doelgroepen binnen jeugdzorg. Daarnaast heeft het programma AlleKansenBenut! het Deskundigenteam AlleKansenBenut! samengesteld met verschillende expertises voor individuele vragen aan deskundigen.   

AlleKansenBenut! is een programma van Jeugdzorg werkt!

Alles over AlleKansenBenut!

Meer informatie?

Deskundigenteam

AlleKansenBenut!

Meer weten? Neem contact op!

OKP

Meer weten? Neem contact op!