Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Zij-instroom

Tussen de lijntjes is meer ruimte dan je denkt!: de belangrijkste uitkomsten

Je wilt niet SKJ-geregistreerde zij-instromers binnen je jeugdzorgorganisatie inzetten. Welke ruimte heb je hiervoor? Deze vraag stond centraal tijdens de themabijeenkomst ‘Tussen de lijntjes is meer ruimte dan je denkt’ eind maart van AlleKansenBenut! Met ruim 60 deelnemers gingen we op zoek naar ruimte om zij-instromers in jeugdzorgorganisaties te laten starten.

Presentatie 'Binnen de lijntjes is meer ruimte dan je denkt!'

Dit is de ruimte die je als jeugdzorgorganisatie hebt

De norm van verantwoorde werktoedeling geeft ruimte om zij-instromers zonder SKJ-registratie in te zetten. Tijdens de bijeenkomst hebben we de wet- en regelgeving met elkaar besproken.

Het doorgronden van het kwaliteitskader jeugd vraagt tijd en aandacht, maar het maakt ook inzichtelijk welke ruimte er is. Een investering die de moeite waard is.
Inge KuipersProgrammamanager AlleKansenBenut!

Opleidingsregister voor zij-instromers: passend traject voor SKJ-registratie

De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) registreert jeugdprofessionals die werken binnen het jeugddomein. Gastspreker Jacky Stuifmeel vertelde via welke route de zij-instromer zich kan registreren.

SKJ ontwikkelt een opleidingsregister voor zij-instromers. In dit register krijgt de zij-instromer advies over een passend traject om tot registratie te komen. Volgt de zij-instromer het 45 EC-traject? Dan wordt er direct een koppeling met het scholingsfonds van SKJ gemaakt. SKJ gaat ervan uit het opleidingsregister rond 1 mei 2022 te lanceren. 

Waarom je goede afspraken moet maken voor samenwerking

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. Ook de SKJ-geregistreerde collega en zijn niet SKJ-geregistreerde collega. Voor deze samenwerking moeten bepaalde zaken goed en deskundig geregeld zijn. 

Jurja Steenmeijer vertelde wat je goed moet regelen en afspreken. Jurja houdt zich binnen de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW) bezig met de professionalisering van sociaal werk.

 

Werksessie 'Binnen de lijntjes is meer ruimte dan je denkt!'
De deelnemers bespraken de mogelijkheden van de inzet van zij-instromers binnen hun organisaties. Zij brachten de vragen in kaart die deze inzet bij hen opriep.

Werksessie: vragen die de inzet van niet SKJ-geregistreerde zij-instromers oproept

Tijdens een werksessie gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om zij-instromers in te schakelen binnen hun eigen organisatie. Er zijn mooie gesprekken gevoerd en het bracht ook stof tot nadenken. Zij inventariseerden welke vragen deze inzet oproepen. 

AlleKansenBenut!

De themabijeenkomst is een van de activiteiten die het programma AlleKansenBenut! organiseert. Met AlleKansenBenut! informeren en inspireren we werkgevers en werkzoekenden over en met tips, tools, routes en succesverhalen. Samen zorgen we ervoor dat zij-instromers en herintreders in jeugdzorg de normaalste zaak van de wereld worden. Doe je mee?

Handige links

Deskundigenteam

AlleKansenBenut!

Meer weten? Neem contact op!

OKP

Meer weten? Neem contact op!