Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Meer werkgeluk door VVIP

Je werkt binnen jeugdzorg, omdat je het belangrijk vindt dat kinderen opgroeien en zich ontwikkelen in een veilige omgeving. Maar hoe zorg je voor je eigen ontwikkeling, blijf je verbonden met je werk en ervaar je zingeving? Kortom, hoe werk jij aan je werkgeluk? Anne-Marije Tervooren ontwikkelde hier een model voor: VVIP (Verbinding, Voortgang, Impact, Positiviteit). Volg de ervaringen van iHUB met dit werkgelukmodel.

Anne-Marije Tervooren

Ontmoet Anne-Marije Tervooren

Anne-Marije Tervooren is Expert hr-cyclus en talentontwikkeling bij iHUB. Daarnaast is zij opgeleid tot werkgelukdeskundige. Haar missie? Werkgeluk van medewerkers bij iHUB aantoonbaar vergroten. Ze bedacht VVIP om werkgeluk vast onderdeel van gesprek te maken. Hoe ze op het idee kwam, wat VVIP inhoudt en hoe werkgeluk de hele organisatie vooruithelpt, lees je in dit interview met Anne-Marije

Hoe zet je werkgeluk centraal in de gesprekscyclus?

Bij iHUB staat werkgeluk altijd op de agenda. Hoe? Door het onderwerp structureel een plek te geven in de hernieuwde gesprekscyclus tussen medewerkers en leidinggevenden. Dit gebeurt met behulp van het werkgelukmodel VVIP, dat staat voor verbinding, voortgang, impact en positiviteit. Hoe een gesprekscyclus met werkgeluk als middelpunt eruitziet, lees je in dit artikel over VVIP.

Werkplezier werkt! 

VVIP maakt onderdeel uit van Werkplezier werkt! Hierin gaat Jeugdzorg werkt! met meerdere initiatieven uit de praktijk aan de slag om het werkplezier voor jeugdzorgmedewerkers op de kaart te zetten. Binnen Werkplezier werkt! volgen we Anne-Marije en VVIP. Zo heeft zij een kaartspel bedacht om het VVIP-gesprek te ondersteunen. Jeugdzorg werkt! deelt de voortgang met een reeks praktijkvoorbeelden, tips en tools over VVIP.