Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Zo word je een aantrekkelijke organisatie

Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie? En welke ingrediënten bepalen het succes? Het antwoord op die vraag vind je in dit e-book van Jeugdhulp. Alles in het werk! Deze vijfde editie heeft cultuur van vertrouwen als onderwerp.

Omslag e-book hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie 5e editie

Cultuur en vertrouwen is een groot goed binnen het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Hoe draagt iedereen daar vanuit zijn of haar positie aan bij? Welke factoren bepalen het succes. Drie perspectieven op dit thema, vanuit de bestuurder, vanuit human resources (hr) en vanuit de professional. We vroegen het aan de voorzitter van de raad van bestuur Marianne Sinot, jeugdbeschermer Eline en hoofd hr Freerk van der Kammen.

Hoe breng je ingrediënten in de praktijk?

Openheid, waardering, erkenning en fouten mogen maken komen naar voren in de drie interviews. Wil je weten hoe jij bijdraagt aan een cultuur van vertrouwen? Doe dan de zelfscan.

‘Bij ons staat de deur bijvoorbeeld altijd letterlijk open voor iedereen. Als je manager er niet is, loop je gewoon door naar de directie.’
Freerk van der KammenHoofd hr

Cultuur van vertrouwen staat in de top 4 ingrediënten van een aantrekkelijke organisatie. Dit is de vijfde editie van het inspiratieboek. Iedere twee maanden krijgt dit e-book een nieuwe editie waarin een ander ingrediënt centraal staat. Gaandeweg vult het groeiboek zich met interviews, tips en goede voorbeelden uit de praktijk. In januari verschijnt de laatste editie. Aandacht voor werkplezier maakt het inspiratieboek compleet.

Bekijk het e-book

Alles in het werk voor jeugdhulp die ertoe doet

In Jeugdhulp. Alles in het werk zetten Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en de Ministeries VWS en J&V zich in voor een aantrekkelijke sector waar professionals met plezier werken én willen blijven werken. Lees meer over de vijf thema's van Jeugdhulp. Alles in het werk.