Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Zo word je een aantrekkelijke organisatie

Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie? En welke ingrediënten bepalen het succes? Het antwoord op die vraag vind je in dit e-book van 'Jeugdhulp. Alles in het werk'. Met de zesde editie over werkplezier is het inspiratieboek nu compleet.

aantrekkelijke organisatie

In een stressvolle en emotionele baan is relativeren en ontladen minstens net zo belangrijk. Maar hoe doe je dat met een hoge caseload en een volle agenda? En hoe kunnen organisaties daaraan bijdragen? In de laatste editie van het inspiratieboek ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie? aandacht voor werkplezier. Hoe gaan organisaties als Levvel, impegno en Regiecentrum Bescherming en Veiligheid hiermee om? Daarnaast tips, inspiratie voor verrassende activiteiten, de Schijf van Vier voor meer werkplezier: een mooi handvat om met werkplezier in je organisatie of team aan de slag te gaan.  

Juist bij de betrokken professionals 

“Het is wel een uitdaging om ervoor te zorgen dat het bij iedereen op de agenda komt. Juist bij medewerkers die hun cliënten altijd centraal stellen en zichzelf nog weleens vergeten”, zegt Kitty Schipperheijn van impegno. “Daarom is het ook belangrijk dat die betrokken medewerker ook voldoende aandacht heeft voor zijn eigen gezondheid. Wij zorgen voor vervanging, een soort invalteam, zodat iedereen met een gerust hart mee kan doen aan activiteiten”, zegt Bojoura Maarbach van Levvel.  

Schijf van Vier voor meer werkplezier 

Wil je ook aan de slag met werkplezier in je team of organisatie? Laat je inspireren door verrassende activiteiten en leuke uitjes van andere jeugdhulporganisaties, tips waar je vandaag mee kunt beginnen en de Schijf van Vier voor meer werkplezier.  

Het is wel een uitdaging om ervoor te zorgen dat het bij iedereen op de agenda komt. Juist bij medewerkers die hun cliënten altijd centraal stellen en zichzelf nog weleens vergeten.
Kitty Schipperheijn Manager Jeugd

Dit is de zesde en laatste editie en het groeiboek is hiermee compleet. Door het delen van goede voorbeelden, tips en cijfers wil 'Jeugdhulp. Alles in het werk' jeugdhulporganisaties inspireren en handvatten bieden om een aantrekkelijke organisatie te worden. 

We gaan door 

In 2022 volgt ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ het leerproces van organisaties die met de uitkomsten van het onderzoek aan de slag gaan. Een daarvan is Triade Vitree. Maaike van der Aar, trekker van het project aantrekkelijke organisatie: “We onderzoeken gaandeweg hoe je deze ingrediënten in de praktijk brengt. Wat merken medewerkers als je daar bewust aandacht aan geeft? We trekken samen met organisaties op in dit spannende proces. Hoe dan ook, wat we ook doen, het moet tot verbeteringen leiden.” 

Bekijk het e-book

Alles in het werk voor jeugdhulp die ertoe doet

In Jeugdhulp. Alles in het werk zetten Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en de Ministeries VWS en J&V zich in voor een aantrekkelijke sector waar professionals met plezier werken én willen blijven werken. Lees meer over de zes thema's van Jeugdhulp. Alles in het werk.

Handige links