search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Vitaliteit

In goede gezondheid en met veel energie je werk doen, nu en in de toekomst. Dat is wat vitaal zijn betekent. Investeren in vitaliteit en inzetbaarheid is een strategisch thema en loont. Het verhoogt de kwaliteit van medewerkers, tevredenheid van klanten en daarmee de continuïteit van de organisatie.

 

Toelichting bij onderstaande tools

Het Huis van Werkvermogen is ontwikkeld door de Finse Prof. Dr. Juhani Ilmarinen. Hij omschrijft werkvermogen als: "de mate waarin men fysiek, psychisch en sociaal in staat is om te werken." Het is een balans tussen werk en individu. Werkvermogen wordt beïnvloed door verschillende factoren. Deze factoren komen samen onder een dak in het Huis van Werkvermogen. Tip: print deze posters uit en vul deze individueel of samen in. 

Startnotitie Vitaliteitsbeleid
Vaak wordt er binnen je organisatie al meer gedaan aan vitaliteit dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. Een eerste stap kan zijn om in kaart te brengen wat er al is en vervolgens wat je nog wil ontwikkelen. 

DeskFIT oefeningen
Zit je regelmatig achter de computer en wil je weten hoe je daar fit bij blijft? Doe dan de DeskFIT oefeningen. Ze zijn ontwikkeld door Saskia van der Valk-Romeijn. Ook de website is interessant.

Artikel Bewegend werken
Bewegend werken: hoe doe je dat? Een Sociaal Werksorganisatie uit Lochem testte het en uit en ze zijn zeer enthousiast. Lees over hun ervaringen met de verschillende instrumenten en laat je inspireren! 

Meer weten?
Veronica Jocker
Adviseur
085 - 1051 858

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling